Information om Covid-19, läs mer här.

Vi har läget för dina idéer!

Åmåls kommun söker nu en arrendator för Örnäs camping, gästhamnen, ställplatsen vid småbåtshamnen och vandrarhemmet.

Höjdbild över småbåtshamnen i Åmål

Stora lilla Åmål

Vänerkommunen Åmål har allt i men det lilla personliga formatet. En evenemangstad året runt med bl a internationell bluesvecka och fisketävlingar. Här finns möjligheter för besökare oavsett om de kommer med båt eller husbil/husvagn. I Åmål är det nära till allt. Du tar dig enkelt runt bland sevärdheter, butiker, restauranger och badplatser eller aktiviteter.

Vill du som entreprenör vara med och förädla denna pärla? Läget vid Vänern med centrumnära camping, gästhamn och vandrarhem inbjuder till stora utvecklingsmöjligheter.


Höjdbild över Örnäs camping Åmål

Örnäs camping

Mysiga Örnäs camping ligger centralt i Åmål och naturnära i anslutning till ströv- och aktivitetsområde. Campingen omfattar 75 campingtomter med el, 50 tältplatser och 29 stugor, varav 7 med högre komfort. Det finns en fristående restaurangbyggnad med
uteservering. Restaurangen har cirka 50 sittplatser inomhus. Uteserveringen ligger i direkt anslutning till badstrand och vacker utsikt över Vänern.

Campingen har moderna sanitetsbyggnader och kök, egen sjösättningsramp och en liten gästhamn med bastu. På campingen finns också en fin minigolfbana i anslutning till stranden. Hela campingområdet ligger strandnära vid Vänern med gångavstånd till centrum och alldeles intill finns möjligheter till aktiviteter såsom dicsgolf, padel, djurpark, natursköna
motionsbanor och givetvis badplatser vid Vänern.

Höjdbild från vandrarhemmet i Åmål

Vandrarhemmet

Det charmiga vandrarhemmet ligger på bekvämt gångavstånd till Åmåls centrum och cirka 2 kilometer från resecentrum. Det finns plats för 48 bäddar i 16 rum. Byggnaden innehåller två mindre kök, dusch och wc-utrymmen, allt skyddat med automatiskt brandlarm. Ett visst renoveringsbehov föreligger såsom invändig målning.
 

Höjdbild över ställplats i Åmål

Ställplatsen

Åmåls ställplats har cirka 25 – 30 husbilsplatser utan el. Det finns tömningsmöjlighet för grå- och svartvatten och tillgång till färskvatten för påfyllning med egen slang. Från ställplatsen är det vacker utsikt över småbåtshamnen och den vackra Åmålsviken. Det är gångavstånd till Åmåls centrum. Ställplatsen och gästhamn har hitintills drivits av Åmåls kommun. Campingen har sedan flera år varit utarrenderad med restaurang och vandrarhemmet har sedan flera år stått outhyrt.

Höjdbild över gästhamnen

Gästhamnen

Den centralt belägna gästhamnen har cirka 30 båtplatser, drivmedelsanläggning och sanitetsutrymmen. Gästhamnen ligger i anslutning till Gamla staden, med bevarad 1700-talsbebyggelse och Gamla kyrkan som är en uppskattad och levande kulturarena.
Vid gästhamnen finns restauranger och det är kort gångavstånd Åmåls centrum. Från gästhamnsplatserna är det bara några meter till den året runt-öppna turistbyrån. 

KONTAKTINFORMATION

Samhällsbyggnadschef
Björn Wennerström
Telefon: 0532-170 63
Mobil: 076-621 98 35 
E-post: bjorn.wennerstrom@amal.seFolder för nedladdning pdf (pdf 7,0 MB)

Sidan uppdaterades 2021-07-01

Synpunkter på sidan?