Åmåls gästhamn

 

Stor båthamn centralt i tätorten på åmynningens södra sida.
Cirka 35 gästplatser, djupet 1-3 meter. Vatten, wc, dusch, tvättstuga, 28 eluttag (6A), sopmaja, sugning toalettavfall, bensin och diesel via Blå Krog, trailerramp, båtkran, mastkran, turistbyrå, restaurang och café. Gästhamnen ligger cirka 200 meter från Åmåls centrum där du hittar bland annat livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bank. Motorservice och gasol 1 km.

Incheckning och betalning sker via www.betala-amal.se.

Tillfälliga begränsningar

- Under Åmåls Bluesfest, Hamnkalaset och andra större evenemang är det ofta väldigt fullt i hamnen och många vill besöka oss. Var snälla och håll lagom avstånd och var beredda på att få ligga två eller tre i bredd om det skulle behövas. 

- Andra helgen i september är gästhamnen stängd kl. 08.00-15.00 på grund av en metartävling i hamnen - "Fiskehälja". Ni kan alltså övernatta, men måste komma efter kl. 15.00 och lämna senast kl. 8.00.

Ställplatsen på Måkebergsplan

Mitt i centrala Åmål och direkt vid Vänern finns denna fina ställplats för besökande husbilar och husvagnar. Husvagnar ska stå med kroken utåt så att man lätt kan lämna platsen vid till exempel brand. På ställplatsen finns färskvatten och avlopp för gråvatten. Incheckning och betalning sker via sidan www.betala-amal.se. Det är en grusad plan, granne med hamnen, så ni har utsikt över Vänern och båtarna! Ställplatsen sträcker sig från vägen, över hela grusplanen och ut på piren. Det är bara några hundra meter in till stadens centrum med shopping, färskvaror, systembolag, apotek med mera. Då ställplatsen ligger så centralt kan det bli en del störande ljud i närheten. Den asfalterade parkeringsplatsen som ligger bredvid är alltså inte någon ställplats, enbart parkering - inte för övernattning.

Faciliteter

På ställplatsen finns en röd barack med toalett och dusch. På andra sidan hamnen ligger Åmåls turistbyrå och på baksidan av Åmåls turistbyrå på Hamngatan 3 finns servicehuset. Här hittar du WC, dusch, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Inga lösa mynt till dusch eller tvätt/torktumlare, det ingår i avgiften. Obs! Det finns inga el-platser på ställplatsen! Om ni vill ha el är ni välkomna att kontakta Örnäs Camping ett par minuters bilfärd bort, www.destinationamal.se.

Var noga med avståndet till varandra - minst 4 meter mellan ekipagen!

Vi hoppas att ni får en härlig vistelse här hos oss i Åmål!

Kontaktuppgifter hamn- och ställplatsvärd:

Örnäs Camping/Destination Åmål
Gamla Örnäsgatan 40
Telefon: 0532-790 100
E-post: info@destinationamal.se

www.destinationamal.se


Besöksadress
Gästhamn: Hamngatan 
Ställplats: Måkebergsgatan
662 31 Åmål

Sidan uppdaterades 2023-06-21

Synpunkter på sidan?