Logga för EU-valet 2019

Ambulerande röstmottagning

Från och med valet 2018 ersätts kommunala bud med ambulerande röstmottagning. Att rösta med hjälp av ambulerande röstmottagare erbjuds dig som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte själv kan ta dig till ett röstningslokal. Det är möjligt rösta med hjälp av ambulerande röstmottagare under hela röstningsperioden, från 8 maj till 26 maj.

När du röstar med hjälp av ambulerande röstmottagare fungerar det så här:

  1. Kontakta kommunen på telefon 0532-171 07 eller skicka e-post till: val@amal.se senast den 20 maj, för att anmäla att du vill rösta med hjälp av ambulerande röstmottagare.
  2. Kommunen kommer att kontakta dig för att boka tid för ett besök från de ambulerande röstmottagarna.
  3. Två ambulerande röstmottagare kommer hem till dig och tar emot din röst. Om du vill kan de ambulerande röstmottagarna hjälpa dig att göra i ordning din röst.
  4. Röstmottagarna transporterar din röst till en röstningslokal där den förvaras säkert.

De ambulerande röstmottagarna har med sig allt material som behövs för att du ska kunna rösta, precis som i en röstningslokal. De ambulerande röstmottagarna har tystnadsplikt och ska ha med sig legitimation, samt valnämndens beslut som visar att de har rätt att arbeta som ambulerande röstmottagare.

Det finns även möjlighet att rösta med hjälp av ett privat bud. Vill du rösta med hjälp av ett privat bud finns det budröstningsmaterial att hämta hos kommunen.

Läs mer om ambulerande röstmottagning och om privata bud här https://www.val.se/svenska-valsystemet/satt-att-rosta/hjalp-vid-rostning.html.

Om du har frågor om hur det går till att rösta i EU-valet, kontakta oss på:
Telefon 0532-170 07, eller e-post: val@amal.se

Sidan uppdaterades 2019-04-30

Synpunkter på sidan?