Logotyp för EU-valet 2019

Val till EU-parlamentet 26 maj 2019

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Redan den 8 maj öppnar förtidsröstningen, vilket betyder att du kan rösta när du vill under perioden 8 maj till den 26 maj. Om du förtidsröstar gör du det på konsthallen och om du röstar i en vallokal på valdagen går du till den vallokal som står angiven på ditt röstkort.

Vem får rösta?

Du har rösträtt till Europaparlamentet om du är:

  • 18 år senast på valdagen,
  • svensk medborgare och är eller har varit folkbokförd i Sverige, eller
  • är medborgare i något av EU:s medlemsländer, är folkbokförd i Sverige och har anmält dig till röstlängden senast den 26 april.

Om du har rösträtt i valet kommer du att få ett röstkort hemskickat till dig. För att ha rösträtt ska du fylla 18 år senast på valdagen. Har du inte fått ett röstkort kan du kontakta kommunen, länsstyrelsen eller Valmyndigheten för att få hjälp med att få ett dubblettröstkort utskrivet eller skickat till dig.

Läs mer om vem som får rösta i EU-valet på Valmyndighetens hemsida

Hur får jag röstkort?
Röstkort skickas ut mellan 2 - 8 maj till alla som har rösträtt. Om du inte har fått eller tappat bort ditt Röstkort kan ett dublett-röstkort skrivas ut på, stadshuset, Kungsgatan 26, under ordinarie öppettid samt lördagar 11.00-13.00. Du kan också kontakta oss på telefon, se nedan. Kuvert för budröstning finns att hämta på biblioteket under röstningsperioden och i stadshusets reception.

Glöm inte att ta med röstkort och legitimation när du ska rösta!


På valdagen den 26 maj kan du rösta i den vallokal som framgår av ditt röstkort.

Om du har frågor om hur det går till att rösta i EU-valet, kontakta oss på:
Telefon 0532-170 07 eller e-post: val@amal.se

Sidan uppdaterades 2019-08-14

Synpunkter på sidan?