Om webbplatsen


Åmåls kommuns webbplats är uppbyggd så att du lätt ska hitta det du söker genom en toppnavigation som följer med hela webbplatsen igenom.

Sidans disposition

Till vänster på webbsidan hittar du en meny som tar dig djupare ner i strukturen. Mittdelen av webbsidan lyfter nyheter och övrig relevant information samt fungerar som artikelsida beroende på var i strukturen du befinner dig. Till höger av webbsidan finns en spalt som innehåller kontaktinformation samt material som hör till artikeln eller som berör informationen på sidan. Under sidans huvudlänkar finns en positionsangivare så man alltid ska kunna veta vart i sidans struktur man befinner sig.

Hjälpverktygen

Sök - En söksida för att hjälpa dig att hitta rätt.

A-Ö - Listar alla sidornas namn på webbplatsen så det ska gå snabbt och enkelt att hitta det som söks.

Stor text - Förstorar all text på sidan så den blir mer lättläst. Funktionen är aktiverad tills dess att man trycker där igen.

Translate - Googles egna översättningstjänst. Gör ett val av språk och den sidan som du besöker översätts. För att komma tillbaka till svenska språket, tryck på tangenten F5 för att uppdatera sidan eller tryck på en länk för att komma vidare till en ny sida.

Lättläst - Sida anpassad med enklare text.

Responsiv design - Tillgänglig webb för alla typer av besöksenheter. Beroende på om en besökare använder dator, läsplatta eller mobiltelefon, anpassar sig sajten på olika sätt för att besökaren vid alla tillfällen ska få en så komplett och rik upplevelse som möjligt.

E-tjänster - Digital tjänst som hanterar funktioner som till exempel mina sidor. Tjänsten är tillgänglighetsanpassad för orientering med tangentbord.

Talande Webb - Uppläsningsfunktion med alternativ som flera språk, markerad och förstorad text och inspelning till ljudformatet mp3.

Sitemap - Ger besökare en övergripande syn över vilka sidor som finns på webbplats.

Tillgänglighet

Som offentlig verksamhet tycker vi det är självklart att alla ska kunna ta del av webbplatsen, oavsett förutsättningar. Därför är tillgänglighet en viktig princip för Åmåls kommuns webb. Vi strävar efter nivå 2, i enlighet med webbriktlinjer för offentlig sektor från E-delegationen och vi arbetar löpande med förbättringar. Det ska inte heller spela någon roll vad du använder för enhet när du besöker oss då vi har utvecklat en responsiv design som gör att webbplatsen fungerar lika fint på stor skärm, surfplattan eller mobilen.

Klicka här för att läsa hemsidans tillgänglighetsredogörelse

PDF-filer

På webbplatsen finns en del filer i pdf-format, exempelvis blanketter. För att öppna dessa behöver du ha en pdf-läsare installerad på din dator.

Om du inte hittar det du söker

Har du frågor eller problem med att hitta på webbplatsen så kan du e-posta vår webbansvarige. Webbansvarige samt kommunens kommunikatör ansvarar för att den information som publiceras på amal.se är korrekt, saklig och förankrad.

E-post

Personalens e-postadresser har följande utseende, fornamn.efternamn@amal.se där å, ä och ö är ersatt med a och o.

KONTAKTINFORMATION

Webbansvarig
Daniel Hofling
Telefon 0532-174 91
E-post daniel.hofling@amal.se

Sidan uppdaterades 2021-06-23

Synpunkter på sidan?