Vi söker personer för arvoderade uppdrag inom LSS

Stödfamilj

Det finns barn och ungdomar med funktionsnedsättning som behöver en extra familj att vara hos ibland. Vi söker familjer med extra stora hjärtan som vill ställa upp och som välkomnar ett extra par skor i hallen då och då.

 

Som stödfamilj tar ni emot ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning några dagar i månaden. Ni delar med er av er familjegemenskap, er vardag och era aktiviteter. Kanske en utflykt i naturen, en eftermiddag i simhallen eller bara lite vanligt fredagsmys. Har ni djur eller så bor ni på landet? För några barn och ungdomar skulle det innebära något alldeles särskilt.

 

Anledningen till att en stödfamilj behövs kan variera, men det kan till exempel handla om att barnet eller ungdomen behöver miljöombyte eller att föräldrarna behöver avlastning och möjlighet att samla ny energi. Då kan en stödfamilj vara till stor hjälp. En stödfamilj kan se ut på många olika sätt. Det kan vara två vuxna vars egna barn flyttat hemifrån, en vuxen med eller utan barn eller en barnfamilj som har tid och engagemang även för andras barn. Det behövs ingen särskild utbildning för att bli stödfamilj. Det viktigaste är att ni vuxna är trygga och stabila och har tid för uppdraget. Om ni är flera i familjen är det viktigt att alla i familjen är överens om att bli stödfamilj.

 

Det finns ett ständigt behov av stödfamiljer för barn och ungdomar i olika åldrar. Därför rekryterar vi stödfamiljer löpande och matchar familjer mot barnet eller ungdomens behov. Som stödfamilj får ni ett arvode och omkostnadsersättning.

 

Kontaktperson

Som kontaktperson är du en kompis som kan hjälpa till med att hitta fritidsaktiviteter eller ge råd i vardagen och att minska social isolering. Syftet med uppdraget är att ge en annan människa en meningsfull fritid med möjlighet till ökad självständighet. Som kontaktperson får du ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning.

 

Ledsagare

Som ledsagare kan du underlätta för en person med funktionsnedsättning att komma ut på aktiviteter i samhället. Det kan till exempel vara att gå på bio, följa med på träning, åka till badhus eller att ta en promenad. Ledsagarservice är en personlig service, anpassad efter varje person. Som ledsagare får du ersättning per timme och en omkostnadsersättning.

 

Avlösare

Som avlösare tar du tillfälligt över omvårdnaden av ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning från föräldrarna. Du ger föräldrarna möjlighet att ägna tid åt eventuella syskon eller för egna aktiviteter. Som avlösare får du en timlön och eventuella tillägg för obekväm arbetstid.

 

För att få ett uppdrag hos oss behöver du ha ett engagemang och intresse för andra människor samt lite extra tid i din vardag. Vi har inga krav på utbildning men du måste vara minst 18 år.  

 

Om något av detta låter intressant, så gör en intresseanmälan till veronica.wahlstrom@amal.se eller 0532-174 18 så hör vi av oss.

 

 

Sidan uppdaterades 2024-02-28

Synpunkter på sidan?