Stort stipendium till Karlbergsgymnasiet

Gruppbild på skolpersonal

Mycket positiva nyheter för vård- och omsorgsarbetslaget på Karlbergsgymnasiet:
Monica Johannesson, Linnea Utterdahl, Helen Pettersson, Birgitta Olsson, Per Bäckström, Abeer Ahmad.

Foto: Anneli Blume

Vård- och omsorgsprogrammet satsar på VR (Virtual Reality)

Efter att skolans digitaliseringspedagog, Helen Pettersson, lyckats inspirera Vård- och omsorgsprogrammet till att göra en storsatsning på digitalisering bestämde de sig för att söka pengar. Tack vare stipendiet kan vi köpa in den senaste tekniken inom VR (Virtual Reality) -utrustning där visualisering kan skapa en bättre förståelse för komplexa problem.
Genom VR kan man gestalta miljöer som är mer verklighetstrogna än tryckta läromedel. VR erbjuder möjligheten att prova på simulerade situationer inom exempelvis medicin- och hälsoområdet.


Helen berättar om sina erfarenheter med VR i undervisning:

-Jag har tidigare upplevt hur VR bidrar till att skapa lust och engagemang hos elever. Att uppleva något med flera sinnen och få träna i verklighetstrogna miljöer, utan att lämna klassrummet, ger omväxling från vanlig undervisning. Nu när vi fått stipendiet ser vi jättemycket fram emot att tillsammans med Helen och alla elever skapa kreativ undervisning. Det kommer lyfta Vård- och omsorgsprogrammet och Karlbergsgymnasiet till nya höjder och göra undervisningen ännu mer spännande och rolig”, säger vårdläraren Linnea Utterdahl.

Sidan uppdaterades 2023-02-02

Synpunkter på sidan?