Simhallen invigdes festligt med gratisbad och fika

Äntligen kunde Åmåls nyrenoverade och tillbyggda simhall invigas. Invigningen blev festlig med gratisbad och fika till alla besökare. Kön utanför entrén var redan lång när politiker och tjänstepersoner höll invigningstal och klippte bandet kl 10 på lördagsförmiddagen.

Glada och förväntansfulla ungdomar längst fram kunde rusa in till väntande bassänger och den nya vattenrutschbanan som snabbt blev populär bland de yngre besökarna. Innan besökarna fick gå in till duscharna och byta om till badkläder hade personalen en genomgång av ordnings- och hygienregler. 

Inne i simhallen bjöd vd för Åmåls kommunala fastighetsbolag Åkab AB på korv och bröd, kaffe, bulle och dricka. De yngsta besökarna kunde återigen njuta av bad i leklandet som invigdes 2015 men som har varit stängt under renoveringen av simhallen.

Efter den 18 månader långa renoveringen har hela inredningen i simhallen fått en rejäl uppfräschning men de nya bassängerna i rostfri plåt i blickfånget. Som besökare märker man också av hur dämpad och behaglig ljudnivån i simhallen har blivit.

Andra nyheter som besökarna möts av är en helt ny och inbyggd ångbastu utanför den nya vattenrutschbanan som många förstås var nyfikna på och ville testa.  

Simhallen stängde för renovering i april 2022. Tidsplanen har hållit hela vägen och den här veckan, vecka 40, öppnar simhallen enligt ordinarie öppettider.

Kommunalrådet Michael Karlsson berättade i sitt invigningstal att renoveringen är gjord utifrån en ny yngre målgrupp med barn, unga och familjer.

- Samtidigt finns allt det här som vi hade tidigare också kvar. Vi har varmbassängen och vi har möjlighet till Rehab. Och vi har nya fina bastuanläggningar också. Det kommer att göra att det här bli en riktigt bra upplevelse. Det handlar om att utveckla eller avveckla. Det här är att utveckla, säger Michael Karlsson.   

Simhallen i Åmål byggdes i mitten av 1970-talet. 

Välkommen till Åmåls simhall!

Du kan läsa mer om simhallens öppettider och annan praktisk information.

  

Gruppbild vid invigningen av  Åmåls simhall

Den nyrenoverade simhallen i Åmål invigdes av Ove Kaye (SD), teknik och fritidsnämnden, Josefin Jonsson, simhallen, Michael Karlsson (M), kommunalråd, Martin Ekelund, simhallen, Magnus Dalsbo, VD Åkab, Helen Halvardsson, chef för teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål. Foto: Jan Andersson 

Kö utanför entré till simhallen i Åmål

Det blev en lång kö med förväntansfulla badgäster som väntade på att få komma in i den nyrenoverade simhallen. Foto: Jan Andersson

Stora simbassängen i Åmåls nyrenoverade simhall

Många passade på att prova den nya fina 25-metersbassängen i Åmåls simhall. Foto: Jan Andersson

Leklandet i Åmåls simhall

Äntligen kunde de unga besökarna återigen roa sig i det härliga leklandet. Foto: Jan Andersson

Vattenruschbanan i Åmåls simhall

Vattenrutschbanan i Åmåls simhall blev snabb en populär attraktion bland de yngre besökarna. Foto: Jan Andersson

Sidan uppdaterades 2023-12-05

Synpunkter på sidan?