Ny arrendator för Örnäs camping på plats

Personer framför byggnad

Samhällsbyggandschef Björn Wennerström, Kommunalrådet Michael Karlsson och nya arrendatorn Benjamin Löwing Svensson. Foto: Jan Andersson

I dag onsdag 2 februari 2022 undertecknades alla avtal med den nya arrendatorn till Örnäs camping, vandrarhemmet, gästhamnen och ställplats Måkeberg.  

- En målbild är att utveckla campingen mot familjer. Vi kommer att se över möjligheterna till utökade öppettider och  skapa mer aktiviteter kring Örnäsrestaurangen, berättar Benjamin Löwing-Svensson när kom till ett lite vintrigt Åmål.

Även en äventyrsminigolfbana finns med i planerna. Campingen och de övriga delarna kommer att utvecklas utifrån nuläget genom att i ta vara på och förädla det som finns. Han har sedan tidigare erfarenheter från arbete på olika  besöksmål som skidanläggningar och gästhamnar, värdefulla erfarenheter som blir en styrka i Åmål. 

Örnäs camping är en av flera delar som nu hamnar under "samma tak", vilket Benjamin ser som en stor fördel.

Personer överräcker blommor

Samhällsbyggnadschef Björn Wennerström överräcker blommor till nya arrendatorn Benjamin Löwing-Svensson. Foto. Jan Andersson.

Arbetet med att få den nya arrendatorn på plats har pågått sedan i höstas. På onsdagen kunde kommunalrådet Michael Karlsson, samhällsbyggnadschefen Björn Wennersten och kommunikations- och näringslivsenheten hälsa välkommen till Åmål med symboliska nycklar, blommor och tårta. Det nya arrendeavtalet är på 10 år med möjlighet till förlängning fem år i taget. 

Bild över VänernUtsikten från Örnäs camping är vacker året runt. Den nya arrendatorn har nu formellt tagit över campingen och kommer nu att börja planera för utvecklingen.  

Vi hälsar Benjamin varmt välkommen till Åmål! 

 

  

Sidan uppdaterades 2022-09-28

Synpunkter på sidan?