Åmålsbutik utökar i Åmål

Gruppbild i butik för hemelektronik
Två företag blir ett: Roger Larsson, vd för Elon Ljud & Bild, Anki Gustafsson från Elon och Andreas Svanström ny butiksansvarig för Elen ser fram emot gott samarbete butikerna emellan och för handel i Åmål. Foto: Jan Andersson  

En mycket positiv nyhet för handeln i Åmål är att hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild på Kungsgatan tar över Åmåls anrika Elonbutik den 1 mars, också den på Kungsgatan. Den mångåriga och framgångsrika företaget startades av familjen Gustafsson för 74 år sedan. Nu lämnar de över till en annat framgångsrikt Åmålsföretag som vill bygga vidare på Elons goda kundservice och utöka hemservicen.

Nu skrivs ett nytt kapitel när Elon Ljud & Bild tar över rodret. Vd Roger Larsson säger att det inte kommer att ske några stora förändringar. All personal behålls och det viktiga för honom är att kunder kommer att känna igen sig och att de fortsätter med den goda service som Elon är känd för. Allt för att möta kunden.

- Vi kommer att göra några små förändringar av inredningen i samråd med personalen. Vi kommer att fortsätta med den goda servicen som Elon har idag och vi kommer att utöka med en installatör för vitvaror och fortsätta med service i hemmet, berättar Roger Larsson och Andreas Svanström som till en början blir ansvarig för Elon-butiken.

Roger ser en stor fördel med att kunna behålla personalen.

- Jag vill lyfta fram att vi jätteglada för att ha tillgång till så kompetent personal. Det är väldigt lyxigt, säger han.

Anki Gustafsson i Elonsbutikens ägarfamilj är jättenöjd över att det blev just ett Åmålsföretag som tar över.

- Vi hade flera som var intresserade, men jag är jätteglad över att det blev den här lösningen. Det har är så fantastiskt roligt för Åmål, säger hon.

Med samma ägare till båda butikerna ser de goda förutsättningar för samverkan och samordning, till exempel för att kunna stötta varandra med personal vid sjukdomar. I slutet av april, när vårsolen börjar värma på allvar, planerar de för en festlig invigning av ”nygamla” Elon.

Roger Larsson berättar att kombinationen av butiker med hemelekronik och vitvaror inom Elon-familjen är unikt för Elon-koncernen.

- Ja, vi blir en pilotbutik. Det blir jättekul att vara med på de resan. Jag tror det här kommer att ge ringar på vattnet.

Elon Ljud & Bild ingår i företagsgruppen Elon Ljud & Bild Värmlandsgruppen. Butiker finns i Åmål (2 st), Bengtsfors, Säffle, Arvika, Årjäng, Sunne och Kristinehamn. Total kommer butiksgruppen att ha 40 anställda.

 

Sidan uppdaterades 2023-09-20

Synpunkter på sidan?