Åmåls kommunfastigheter AB nominerat till Laddguldet 2023

Två personer håller i ett ladduttag för elbilar

Tobias Johansson, förvaltare på Åkab och vd Magnus Dalsbo är glada över nomineringen till Laddguldet 2023. De ser den som ett kvitto på en bra satsning för Åmål och miljön.  Foto: Jan Andersson

För sjunde året i rad delar 2030-sekretariatet ut det ärofyllda priset Laddguldet till den kommun och den fastighetsägare som med ett helhetsgrepp och på ett långsiktigt sätt verkar för att främja eldrivna fordon och transporter. Det kommunala fastighetsbolaget Åmåls kommunfastigheter AB är nominerat i kategorin fastighetsägare för sin satsning med att gå från 0 till 105 laddpunkter på bara sex månader.

Åkabs vd Magnus Dalsbo förklarar att utbyggnaden har gått så fort tack vare att de har utgått ifrån tillgången på tillräcklig elkraft i det befintliga elnätet och på så vis har kunnat korta byggtiden.

- Det här är roligt inte minst för kommuninvånarna, Åkabs hyresgäster och miljön, säger Magnus Dalsbo som tror att Åkab satsning sticker ut med tanke på att Åmål är en liten kommun.

Laddguldet delas ut i de två kategorierna kommun och fastighetsägare. Bedömningsprocessen består bland annat av statistik, de nominerades redogörelser och djupintervjuer. De nominerades resultat bedöms utifrån deras förutsättningar. Vinnarna presenteras på eCarExpo i Göteborg fredag 1 december 2023. Juryn för Laddguldet 2023 består bland annat av representanter från 2030-sekretariatet, Mobility Sweden och Sveriges Allmännytta.

- Det känns jättekul att vi blir uppmärksammade och det visar väl att vår satsning är rätt, säger Tobias Johansson, förvaltare på Åkab.

Åkab fortsätter utbyggnaden av laddpunkter för elbilar även utanför tätorten. Förutom laddpunkterna som byggdes vid nya skolan i Tösse planerar Åkab för etablering av laddpunkter vid Not Quite i Fengersfors.

Vi säger grattis till nomineringen och håller tummarna för Åkab!

Sidan uppdaterades 2023-12-05

Synpunkter på sidan?