Åmål klättrar igen - företagsklimatet i Sveriges kommuner

Svenskt näringsliv presenterade under onsdagen 20/9 enkätresultatet och rankingen från årets undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner. Åmåls kommuns sammanfattande betyg 3,43 är den högsta nivån sedan 2008 och innebär en klättring med 31 platser, från 213 till 182.

- Det är oerhört glädjande att vi fortsätter klättra, och att just de fokusområden vi haft under senaste åren även speglar vad våra företag tycker. Det här är ett arbete som vi gör tillsammans. Nu gäller det att fortsätta jobba med attraktionskraft och samverkan för att kunna ge vårt näringsliv möjlighet till fortsatt utveckling, främst genom rätt kompetens, säger Kristoffer Ljung, näringslivs- och kommunikationschef.

Klättringarna sker främst inom kommunikation och information till företag, skolans kontakt och samverkan samt tillgång till relevant kompetens där Åmåls kommun på alla punkter ligger högt över Sverigesnittet.

Vi på Åmåls kommun vill rikta ett stort tack till alla fantastiska företagare, organisationer och medborgare i kommunen som bidrar till ett starkt positivt företagsklimat!

Klicka här för att läsa mer på Svenskt näringslivs hemsida

Sidan uppdaterades 2023-12-05

Synpunkter på sidan?