Publicerad 2022-11-29

En dag med fokus på tidiga insatser för fullföljda studier

En inspirerande konferensdag om sammanhållna kommunala insatser för fullföljda studier hölls i Färgelanda 11 november. Dagen arrangerades av Det goda livet i Dalsland, där ett av delområdena inom satsningen är fullföljda studier.Publicerad 2022-11-29

Tillfälligt ändrande öppettider på Östby miljöstation

Den 1 december kommer Östby miljöstation att stänga klockan 12:00. Den 13 december kommer Östby att stänga klockan 11:30. Läs mer om Östby miljöstation.

Publicerad 2022-11-23

Särskilda boendet Illern firar 30 år

Den 30 november kl 11-15 är det öppet hus på särskilda boendet Illern, Södra Långgatan 5, som fyller 30 år i år. I cafeterian blir det bland annat fika, tårta, musikunderhållning och utställning med bilder från de första 30 åren.

Publicerad 2022-11-11

Miljonsatsning på kollektivtrafik, mobiltäckning och turism i Dalsland

Västra Götalandsregionen har beslutat om en paketsatsning på totalt 48 miljoner kronor på kollektivtrafik, mobiltäckning och turism i Dalsland. Satsningen innefattar olika åtgärder i syfte att stärka Dalslands attraktivitet och konkurrenskraft som samlat ska bidra till det goda livet i Dalsland.

Pressmeddelande från Västra Götalandsregionen

Publicerad 2022-11-09

Åmåls kommunfastigheter AB bjuder in till anbudsgivning

Åmåls Kommunfastigheter AB söker en totalentreprenör för "Tilläggsisolering mm Klövervägen 1,2,3,4,5,7,8 och 9, Åmåls Kommun".
Förfrågningsunderlag finns att hämta på Mercell Tendsign www.tendsign.com

Anbudet skall vara lämnat senast 2022-12-06

Vid eventuella frågor kontaktas:
Patrik Storm
Förvaltare
Åmåls Kommunfastigheter AB
Tel: 0532-77 71 08
E-post: patrik.storm@amal.se

Publicerad 2022-10-31

Laddstolpen på Torget är tillfälligt avstängd

Åmåls kommun beklagar att man känner orättvisa inför laddstolpen på torget och har därför i väntan på betallösning valt att stänga av stolpen.
Vår förhoppning är att få en lösning på plats så snart som möjligt då nuvarande laddstolpe saknar den utrustning som krävs för att kunna förses med betallösning.

Publicerad 2022-10-26

Intresset för Åmåls unika vårdmodell sprider sig

Intresset för Åmåls unika modell för vårdsamverkan SamVux spider sig nu till andra hälso- och sjukvårdsregioner. På torsdagen var Samvux inbjudna till konferensen drogFOKUS i Jönköping

Publicerad 2022-10-21

Bli en vintercyklist!

Vill du bli vår vintercyklist? Vill du testa på hur det är att vara vintercyklist? Anta vår utmaning så bjuder teknik- och fritidsförvaltningen på dubbdäcken.

Publicerad 2022-10-11

Dags att nominera ledarstipendiat för 2021

Åmåls kommun vill uppmärksamma eldsjälar och ledare inom de ideella verksamheterna. Finns det någon i er förening som ni tycker har gjort en speciell insats och som förtjänar extra uppmärksamhet? Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål delar varje år ut ett ledarstipendium till ledare som gjort framstående frivilligt arbete inom ideell förening eller organisation.'

Skicka in nomineringen senast den 7 november!

Vi vet att det finns många föreningsledare som gör ett stort ideellt arbete och bidrar till en fin verksamhet och det är nu hög tid för föreningarna att nominera sin kandidat.

Klicka här för blankett!Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
https://www.amal.se/kultur-och-fritid/ledarstipendium/

Publicerad 2022-09-30

Nytt konstgräs på Mossängens IP

Arbetet pågår med att lägga nytt konstgräs på Mossängens idrottsplats. Arbetet beräknas ta 4-6 veckor. Fotbollsklubbarna är informerade om arbetet och hänvisas till bollhallen resten av säsongen.

Publicerad 2022-09-28

Positiva framsteg för Åmåls företagsklimat

Åmål klättrar i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i Sverige. Åmåls kommun ligger nu på plats 213 av Sveriges 290 kommuner. Det betyder att Åmål har klättrat hela 70 placeringar på ett år. 

- Otroligt glädjande att det arbetet som startats upp tillsammans med näringslivet ger resultat. Ett gott företagsklimat är en förutsättning för att en kommun ska utvecklas och man ska kunna leva och bo i vår kommun. Vi kan dock inte kännas oss nöjda förrän vi har Sveriges bästa företagsklimat, säger Jan-Erik Samuelsson, Kommundirektör.

Publicerad 2022-09-22

Samvux i nya lokaler

Nu finns Samordnad vuxenhälsa, Samvux, i nya lokaler på Södra Långgatan 12, en trappa upp. På torsdagen 21 september var det öppet hus med festlig invigning.

Publicerad 2022-09-14

Digital verkstad för ovana

Kommunens frivilligcentral Samverket arrangerar Digital verkstad i Gamla tingshuset i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Varje torsdag kl. 10-12:15 får deltagarna bekanta sig med digitala tjänster och appar i mobilen, surfplattan eller datorn.

Publicerad 2022-09-06

Samhällsläraren Henrik Olsson prisad för transatlantiskt samarbete

Att Karlbergsgymnasiets har bra och uppskattade lärare bekräftas nu av att samhällsäraren Henrik Olsson har fått en fin nationell utmärkelse i USA efter ett samarbete med en amerikansk lärarkollega i Åmåls vänort De Pere.