Information om Covid-19, läs mer här.


Dags att nominera till den 106:e Dalslandsmedaljen

I år ska den 106:e Dalslandsmedaljen delas ut.  Många framstående personer har belönats med Dalslandsmedaljen sedan den delades ut första gången 1960. Bland de hyllade finns krögare, författare och riksdagsmän liksom skriftställare, musiker och bankdirektörer.

Nu börjar nomineringsperioden till Dalslandsmedaljen 2021. Nytt för i år är att kommittén i en första omgång kommer välja tre kandidater, av vilka en kommer att få motta Dalslandsmedaljen under festliga omständigheterna under hösten.
Nomineringsperioden pågår mellan den 23 juni och 22 augusti. Alla är välkomna att skicka in förslag.

Nomineringsförslagen till och varje nomineringsförslag ska innehålla:

• Namn på föreslagen person eller verksamhet, hemort samt kontaktuppgifter.
• Motivering, obligatorisk, till nomineringen på högst 500 tecken.
• Insändarens namn, adress och kontaktuppgifter.

Nomineringsförslagen skickas till emma.augustsson@dalsland.com

Tidsplan:
23 juni – 9 augusti - Nomineringsperiod
30 augusti - Kommittémöte där tre kandidater utses
Oktober - Utdelning av Dalslandsmedaljen till en av de nominerade

Om Dalslandsmedaljen
Medaljen utdelas årligen till personer/föreningar/organisationer som gjort landskapet "framstående tjänster".” Det är en imponerande lista över medaljörer som på olika sätt bidragit till Dalslands rika historia och spännande utveckling under många decennier. Och samtidigt ger kunskap om vad som skapats och skapas i Dalsland för oss alla att vara stolta över.

I kommittén för Dalslandsmedaljen 2021 ingår Annica Larsson, Dalslands Konstförening; Gerhard Jansson, Dalslands Fornminnes- och Hembygdsförbund; Tobias Bernhardsson, Färgelanda kommun; Stig Bertilsson, Bengtsfors kommun; Martin Carling, Dals-Eds kommun. Projektledning Kerstin Aronsson på Visit Dalsland. Den nya Dalslandsmedaljen är formgiven och producerad av konstnären Mathieu Pelletier och delades ut för första gången 2020. Den togs fram av Visit Dalsland i samarbete med Stenebyskolan.


För mer information kontakta:
Kerstin Aronsson
Visit Dalsland
Tel. 0767 700 100
E-post: kerstin.aronsson@dalsland.com

Sidan uppdaterades 2021-09-17

Synpunkter på sidan?