Information om Covid-19, läs mer här.


Brott som drabbar näringslivet fokus i medborgarlöftet 2021

Polisen och kommunen undertecknar medborgarlöfte för 2021
Lokalpolisområdeschef Jenny Wester och Ewa Arvidsson, förste vice ordförande i
kommunstyrelsen coronahälsar efter att ha undertecknat medborgarlöftet för 2021.
Foto: Jan Andersson

Ökat narkotikamissbruk ändrade fokus i medborgarlöftet

Polisen har sett att narkotikamissbruket har gått ner i åldrarna, vilket har resulterat i att man ställt om målen där nu arbetet mot narkotikamissbruket har blivit ett huvudmål. Förra årets medborgarlöfte handlade om arbete mot ordningsstörningar i centralorten.

Årets medborgarlöfte kommer att har fokus på att öka insatserna mot narkotikamissbruket samt rikta fokus mor brottslighet som drabbar det lokala näringslivet. Medborgarlöften har funnits i Åmål sedan 2016 och haft olika fokus beroenden på hur situationen har sett ut i lokalsamhället. Medborgarlöfte är ett samarbetssätt mellan Polisen och kommunen där utgångspunkten är en gemensam lägesbild över problemområden i lokalsamhället. Både kommunen och Polisen genomför olika åtgärder för att få effekt i de mål som är uppsatta i medborgarlöftet. 

-Vi är väldigt nöjda med innehållet och gör att vi kan öka det brottsförebyggande arbetet. Den 1 mars kommer vi också att få förstärkning genom en områdespolis som kommer att arbeta brottsförebyggande i norra Dalsland. Vi kommer att kunna jobba mer inriktat och både synas och höras mer, säger Jenny Wester, lokalpolisområdeschef för Östra Fyrbodal.


Du kan läsa hela medborgarlöftet här

Sidan uppdaterades 2021-10-15

Synpunkter på sidan?