Information om Covid-19, läs mer här.


Blommor när Örnäs camping överlämnades till kommunen

Kommunalråd överlämnar blommor till två företagare
Kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (S), överlämnar en blomma till Pia och Martin Nord
 i samband med att de överlämnar Örnäs camping till kommunen. Foto: Jan Andersson.

På torsdagen överlämnade arrendatorparet Nord Örnäs camping till Åmåls kommun. Kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (S) och samhällsbyggnadschefen Björn Wennerström var på plats och överlämnade en blomma och tackade för det fina arbetet med att driva campingen under totalt sju säsonger.

Paret Nord har har utvecklat campingen med fler platser och fler el-platser. De har infört ett onlinebokningssystem och fått fart på restaurangen. Campingen har numera också en incheckningsmaskin som gör att man kan checka in på udda timmar. De har också installerat en bastu som har kunnat nyttjas av både Åmålsbor och besökare.

- Vi lämnar över det här med flaggan i topp. Vi har skött det här snyggt från båda parter och det har inte varit några hårda ord någonstans, så det har varit riktigt bra. Vi hoppas att de nya tar det vidare till nästa nivå, säger Martin Nord.

Gruppbild på fyra perosner
Pia och Martin Nord tillsammans med kommunens representanter kommunalrådet Michael Karlsson (S)
och samhällsbyggnadschef Björn Wennerström. Foto: Jan Andersson

- De har gjort ett fantastiskt jobb under åren när man tittar tillbaka lite i papperen. Antalet besökare har säkert fördubblats sen ni kom hit. Campingen har utvecklats med mycket nya idéer, säger Björn Wennerström.

Under en övergångsperiod i väntan på de nya arrendatorerna kommer kommunen att driva campingen, men lite begränsade öppettider. Receptionen kommer att vara öppen måndag-fredag 10-12.

Det inte går att boka stugor online under denna tid utan bokning sker via telefon.

- Vi ska försöka upprätthålla det här under några månader innan vi kan skriva avtal med den nya arrendatorn, säger Björn Wennerström.

Sidan uppdaterades 2021-10-15

Synpunkter på sidan?