Information om Covid-19, läs mer här.


Skolstart Södra skolan och Rösparksskolan måndagen den 17 augusti

Imorgon, måndag 17 augusti börjar alla elever på Södra skolan och Rösparksskolan det nya läsåret - varmt välkomna säger vi till alla elever.

Alla som åker skolskjuts har fått brev hem med information kring tider och många har ringt till vår skolskjutshandläggare Ingela Hensbo (telefon 0532-171 96) och fått svar på sina frågor. Skolskjutsarna är inte fullsatta, utan eleverna kommer att kunna hålla avstånd gentemot varandra och mot chauffören. Syskon kan med fördel sitta bredvid varandra då de tillhör samma familj.

För er som kör era barn till skolan, var vänligt respektera trafikskyltar och var det är möjligt att parkera. Under den här terminen kommer vi att ha övervakning av parkeringen vid Rösparksskolan, vilket innebär att felparkerade bilar riskerar att bli bötfällda.

Vid Södra skolan, ta hänsyn till alla elever som cyklar till skolan - ibland kan det gå lite fort men överlag är eleverna jätteduktiga och det är något vi ska vara stolta och glada för.

Fritidshemmen har lagt ut information på Tyra och de allra flesta av eleverna har redan börjat efter sommarledigheten. Behöver ni hjälp med Tyra, ta kontakt med fritidshemspersonalen så hjälper de er.

Är ni osäkra på tider och samlingsplats för upprop så hittar ni dem här på kommuns hemsida: Se information kring skolstart

Personal finns på skolorna tidigt på måndag morgon och tar emot alla elever och visar dem rätt.

Med anledning av Covid19 så har alla verksamheter vidtagit en mängd olika åtgärder för att minska smittspridningen. Den allra viktigaste är dock att alla, både elever och personal ska stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom. I skolan arbetar vi med att hålla avstånd och försöker tvätta händerna så ofta som det bara går. Alla kontakter/möten med vårdnadshavare sker utomhus, via telefon eller e-post.

Hur verksamheten planerar för utvecklingssamtal och andra åtgärder med anledning av Covid19 som kan bli aktuella kommer verksamheten att informera om efter hand.

Välkomna till ett nytt läsår - där det mesta är som vanligt men ändå inte och där vårt mål är att alla elever och personal ska vara friska och kunna arbeta på så bra som det bara går.

.......................
RÖSPARKSSKOLAN
• Starttid kl 08.30 för alla elever
• Förskoleklassen slutar kl 13.00 mån - tors
• Årskurs 1 slutar kl 13.00 alt kl 14.00 beroende på gruppindelning mån - tors
• Årskurs 2 slutar kl 13.00 alt kl 14.00 beroende på gruppindelning mån - tors
• Årskurs 3 slutar kl 14.00 mån - tors
• Fredagar slutar alla elever kl 13.15

SÖDRA SKOLAN
• Starttid kl 08.15 för alla elever
• Måndag - fredag slutar eleverna mellan kl 13.50 - 14.20
.......................

Verksamhet grundskola F-klass - åk 6
Södra skolan
Rösparksskolan

OBS!
- Information kring skolstarten för elever på Tösse skola och Kristinebergskolan kommer under måndagen den 17 augusti.
- Information kring skolstart för Karlbergsgymnasiet hittar ni på gymnasiets hemsida: www.karlbergsgymnasiet.se

Sidan uppdaterades 2021-01-04

Synpunkter på sidan?