Information om Covid-19, läs mer här.


Besöksrutin på kommunens särskilda boenden efter 1 oktober

Nu upphör besöksförbudet på särskilda boenden. Regeringen har beslutat att besöksförbudet på landets särskilda boenden ska upphöra från 1 oktober. Även om besöksförbudet upphör behöver vi gemensamt värna om de boende för att undvika smittspridning. Vi hoppas därför att du som anhörig kan respektera de råd och rekommendationer vi har när du besöker din/dina anhöriga på något av våra särskilda boenden.

Det är verksamheten som ansvarar för att besöken sker på ett säkert sätt. Varje besökare har ett eget ansvar för att följa råd och rekommendationer för minskad smittspridning.

Det här gäller för dig som vill besöka anhöriga efter 1 oktober:

 - Avstå från besök när du känner dig sjuk, även vid milda symtom.
 - Ring aktuell avdelning för att meddela när du avser göra ditt besök.
 - Begränsa hur många som kommer och besöker per tillfälle. Vi ser gärna att det är max. 2 personer. Lägenheterna är inte så stora och det är viktigt att kunna hålla avstånd.
 - Personal tar emot dig vid entrén. Tillgång till handsprit och visir finns. Håll avstånd under besöket, så väl till din anhöriga som till personal och övriga boende.
 - Vid besöket stanna i din anhörigas lägenhet, undvik gemensamma utrymmen.
 - Vid lokala utbrott av covid-19 kan andra rekommendationer komma att gälla.

Vi hoppas att du känner dig välkommen att besöka din/dina anhöriga trots råden/rekommendationerna. Tillsammans kan vi undvika smittspridning och göra den här tiden så bra som möjligt, under rådande omständigheter.

Tack för att du hjälper oss att minska smittspridningen!

Med vänlig hälsning
Enhetscheferna särskilt boende

Sidan uppdaterades 2021-01-04

Synpunkter på sidan?