Information om Covid-19, läs mer här.


Åmåls kommuns anställda ska inte drabbas av någon skatteeffekt för påskpresent

Inför påsk fick alla medarbetare i Åmåls kommun ett presentkort på 300 kronor som går att använda lokalt i Åmåls kommun inom handel och på restaurangerna. Syftena med presentkortet är två:

  1. Tacka medarbetarna för fina arbetsinsatser i en svår tid. Corona-pandemin och dess effekter påverkar mer eller mindre hela den kommunala organisationen och läget är på sina håll ansträngt.
  2. Stimulera till handel och restaurangbesök lokalt i Åmåls kommun. Många företag är i ett mycket tufft läge och kommunen vill bidra till att rädda arbetstillfällen.

Det har uppkommit en situation där det ifrågasätts om påskpresenten är skattepliktig förmån och att den skulle ersätta den sedvanliga julgåvan från kommunen. Låt mig vara mycket tydlig:

  1. Skulle staten anse att Åmåls kommuns påskpresent till den hårt arbetande personalen i corona-tider ska beläggas med skatt så kommer kommunen se till att alla medarbetarna kompenseras för det så att man får sina 300 kronor netto. De anställda är värda sitt presentkort och de ska inte drabbas. Punkt slut.
  2. Påskpresenten ska inte ersätta julgåvan från arbetsgivaren Åmåls kommun. Det hade varit fullständigt orimligt och aldrig varit tanken. Punkt slut.

Anders Sandén
Kommunchef

Sidan uppdaterades 2021-01-04

Synpunkter på sidan?