Information om Covid-19, läs mer här.


Åmål i toppen av landets skolkommuner

Åmåls kommun är en topprankad skolkommun och seglar upp på en mycket fin 17:e plats av landet 290 kommuner och en fjärde plats bland länets 49 kommuner. Jätteroligt tycker vi och ger en stor eloge till våra duktiga lärare.

Lärarförbundets rankningen Bästa skolkommun jämför alla kommuner utifrån tio kriterier. Åmåls lyfter sig ytterligare i år och hamnar på en mycket fin 17:e plats bland landets 290 kommuner. I länet ligger Åmål på en stark fjärde plats av 49 kommuner. Placeringen visar att Åmål gör saker rätt och att skolan är en bra arbetsplats för både elever och lärare. Våra duktiga lärare gör ett jättebra jobb.

- Åmåls kommun har glädjande nog klättrat från plats 28 till plats 17 med en positiv utveckling i förhållande till fjolårets resultat inom flera kriterier, detta tack vare hårt arbete och stort engagemang av all personal ute i Barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter. I det fortsatta arbetet, i det nya normala, dvs anpassningar utifrån pandemin, har Barn- och utbildningsförvaltningen som målsättning att ytterligare utveckla arbetet i verksamheterna med en hög grad av förståelse för uppdraget med fokus på barnens/elevernas utbildning och trygghet, säger Catrin Eriksson förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Sidan uppdaterades 2021-01-04

Synpunkter på sidan?