Publicerad 2020-11-23

Max åtta personer tillåts i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Västra Götaland från 24 november

Länsstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) deltagare. Detta gäller även om deltagarna sitter med behörigt avstånd till varandra. Enda undantaget är begravningar. Beslutet gäller från och med den 24 november.


Publicerad 2020-11-23

Returenbutiken tillfälligt stängd

Återvinningsbutiken Returen i Åmål är tillfälligt stängd på grund av coronapandemin.  


Publicerad 2020-11-16

Seniorbiljetten sänks till 65 år

Åmåls kommun erbjuder Västtrafiks seniorbiljett till äldre innevånare som är folkbokförda i kommunen. Den 1 januari 2021 sänks det nuvarande åldersvillkoret från 75 till 65 år. Biljetten är kostnadsfri och går att beställa från och med 1 december. 


Publicerad 2020-11-13

Vill du studera på ett framtida Campus Dalsland?

Åmåls kommun ingår i en förstudie Campus Dalsland - ett lokalt Campus, där man tittar på möjligheterna att etablera fler möjligheter eftergymnasiala studier genom universitet/högskolor/yrkeshögskolor. Nu pågår en undersökning om våra kommunmedborgares studieintresse. 

Gå vidare till vuxenutbildningen för att läsa mer och komma till enkäten


Publicerad 2020-11-12

Beslut om fjärr-/distansundervisning från och med fredag 13/11

Med anledning av den rådande situationen rörande Covid-19 så har Barn- och Utbildningsnämnden, i samråd med skolledningen på Karlbergsgymnasiet, fattat beslutet om att med start fredag 13/11 gå över till fjärrundervisning/distansundervisning för alla elever fram till jullovet. Givetvis är det inte så här vi önskar att det ska vara men situationen kräver det.


Publicerad 2020-11-04

800 år gammal tegelkyrka i Edsleskog

I somras gjorde Lödöse museum utgrävningar på gamla kyrkogården i Edsleskog. Man hittade lämningar efter vad som tros vara Sveriges första tegelkyrka, en katedral med gigantiska mått mitt i den dalsländska skogsbygden.


Publicerad 2020-11-03

Nya besöksrutiner på Fritidsbanken

På grund av det skärpta råden för att hindra smittspridning av coronaviruset blir det ändrade rutiner för besök på Fritidsbanken från och med den 4 november. 


Publicerad 2020-10-30

Temporära åtgärder i Åmåls kommun förlängs till 10 januari nästa år

UPPDATERING 18 november 2020: 

De temporära lokal åtgärderna för att förhindra smittspridning förlängs till tidigast 10 januari nästa år. Det innebär att simhallen, ishallen och Kulturhuset kommer hålla fortsatt stängt för besök för allmänheten. 


Publicerad 2020-10-30

Returenbutiken stängd på grund av skärpta allmänna råd för att begränsa smittspridning

Returenbutiken, som skulle ha öppnat i nya lokaler i dag klockan 13:00, kommer att hålla stängt på grund av de skärpta allmänna råden för att förhindra smittspridning av covid-19. De skärpta råden från Folkhälsomyndigheten började gälla den 29 oktober och till en början tre veckor framåt. 


Publicerad 2020-10-29

Skärpta allmänna råd för att förhindra smittspridning

Utvecklingen går åt fel håll. Nu måste vi verkligen hjälpas åt att stoppa smittspridningen! Därför har Folkhälsomyndigheten idag, i samråd med länets smittskyddsläkare, beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Samtidigt har Länsstyrelsen beslutat att publiktaket på max 50 personer ska fortsätta gälla i vårt län.

Se filmen från Västra Götalandsregionen som informerar om smittspridningen och de skärpta råden.
https://fb.watch/1qzdfiKt4w/ 


Publicerad 2020-10-28

Nu öppnar nya Returenbutiken

Nya Returenbutiken öppnar fredagen den 30/10 kl. 13:00-16:00. Därefter är det öppet som vanligt mån-fre kl. 10:00-16:00.

Du hittar oss på Förrådsgatan 6.

Klicka här för att läsa mer om Returen


Publicerad 2020-10-23

Vill ni göra en insats för ett barn?

Många barn i Dalsland har behov av familjehem och Dalslands familjehemsenhet söker fler familjer att samarbeta med.
Under hösten anordnas informationsträffar i Dalslandskommunerna. Vi bjuder på fika!

• Mellerud 9 november
• Bengtsfors 11 november
• Färgelanda 12 november
• Dals Ed 17 november
• Åmål 18 november

Samtliga träffar klockan 18.00.

För anmälan och mer info, kontakta Dalslands familjehemsenhet, tel 0532-174 58, 170 21 eller via e-post familjdalsland@amal.se

Publicerad 2020-10-22

Vi söker gode män och förvaltare

Är du en person som vill hjälpa någon som har svårt att på egen hand ta vara på sina rättigheter och sin ekonomi? Då kan uppdraget som god man eller förvaltare vara något för dig. Det är ett frivilligt uppdrag och du får ett visst arvode. Det kan till exempel handla om att hjälpa till att betala räkningar, göra en budget eller ansöka om bidrag. Vi söker dig som:

- Har lite tid över
- Vill hjälpa andra människor
- Har goda kunskaper i vardagsekonomi
- Har kunskap om hur samhället fungerar
- Talar och skriver på svenska

Välkommen med din intresseanmälan till oss via länken. Har du frågor så hör av dig till oss på mejl till ofn@amal.se så kontaktar vi dig! Länk till intresseanmälan


Sydvästra Värmlands och Norra Dalslands överförmyndarnämnd arbetar för fem kommuner: Årjäng, Säffle, Dals-Ed, Bengtsfors och Åmål.


Publicerad 2020-10-14

Trygghetslarmning fungerar normalt

Uppdatering 20 oktober kl 15:51
Trygghetslarmningen fungerar normalt igen och därför har nu det tillfälliga telefonnumret stängts.

Ursprungligt meddelande: På grund av driftstörningar så kan det bli fördröjning i mottagandet/utringning av trygghetslarm. Felanmälan är gjord och arbete pågår för att åtgärda felet. Det finns ett tillfälligt telefonnummer man kan ringa. Telefonnumret går till hemvården som besvarar och ser till att personal svarar på larmet.
Telefonnummer: 070-621 49 75.

Publicerad 2020-10-14

Beslut om älgjakten på Hanebol

Idag onsdag 14 oktober fattade kommunstyrelsen beslut om en lösning för avdrivningen av älg från Hanebols friluftsområdet. Ett avtal kommer att tecknas med Forsbacka-Korsbyns jaktklubb om avdrivning av älg från området under ordinarie jakttid. Skjutning får fortsatt inte förekomma inom friluftsområdet utan endast avdrivning. Jaktlaget ska även hjälpa kommunen i samråd med Polismyndigheten att driva ut älgar som ofredar motionärer utöver ordinarie jakttid. På fredag 16 oktober kommer jaktlaget att genomföra avdrivning av älg från området som omfattar 130 hektar.