Anders Sandén tillträder som ny kommunchef i Åmåls kommun

Anders Sandén, tillträdande kommunchef i Åmåls kommun
Anders Sandén, tillträdande kommunchef i Åmåls kommun.
Foto: Jan Andersson

Anders Sandén tillträder tjänsten som kommunchef i Åmåls kommun. Kommunstyrelsen fattade beslutet vid ett extra sammanträde på onsdagen 27 mars. Anders Sandén har sin bakgrund i både offentlig och privat sektor. Nu senast som egenföretagare inom public affairs (rådgivning inom politik, kommunikation och organisation).

 

Sandén har under många år varit engagerad på heltid i politiken, bland annat som politisk sekreterare på Sveriges Riksdag och som kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun. Han har suttit i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), branschorganisationen för Sveriges allmännyttiga bostadsbolag (SABO) och Socialdemokraterna. Han lägger nu politiken helt bakom sig för att bli kommunchef och högsta tjänsteman i Åmåls kommun.

 

Åmåls kommun har i rekryteringsprocessen haft hjälp av bolaget Tarasso som varit behjälpliga med kravprofil, annonsering, urval, tester och intervjuer.

 

Kommunstyrelsens ordförande i Åmåls kommun, Michael Karlsson, är nöjd med rekryteringen av Anders Sandén: 

 - Anders erfarenheter och anknytning till Dalsland gör att ha är väl förberedd för jobbet och vet förutsättningarna. Han har lång erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor om näringsliv och fastigheter. Han är politiskt mycket erfaren och kan förutsättningarna för både tjänstepersoner och politiken, säger Michael Karlsson, kommunstyrelsens ordförande.

 

Tillträdande kommunchef Anders Sandén kommenterar sitt nya jobb:

Jag är glad och stolt över att kommunstyrelsen idag har utsett mig till kommunchef i Åmåls kommun. Kommunen har valt en tydlig profil på kommunchefsuppdraget med inriktning på tillväxt och utveckling. Det passar mig bra. Jag kommer fokusera mycket på näringslivsfrågor och på att göra Åmål till en än mer attraktiv kommun.

 

Sidan uppdaterades 2020-01-03

Synpunkter på sidan?