HR event Åmål

Bild på Linda Hammarstrand

Linda Hammarstrand

Bild på Lotta Naglitsch

Lotta Naglitsch

Bild på Carl Bennet

Carl Bennet

Arbetsgivare och HR möts i Åmål

Nästa vecka samlas arbetsgivare och HR avdelningar tillsammans med politiker, fackförbund och rekryterare som är verksamma i Dalsland med omnejd till en förmiddag i Åmål för att diskutera aktuella ämnen inom arbetsmarknadsområdet. Det är andra året i rad som Åmåls kommuns personalavdelning bjuder in till HR event Åmål. I år är det industrimannen Carl Bennet som talar om kompetensförsörjning där han tar upp konkreta förslag hur man skulle kunna arbeta bort ungdomsarbetslösheten genom beprövade lärlingssystem. Han talar tillsammans med Lotta Naglitsch, föreståndare för Lärlingscentrum hos Skolverket och är den från statligt håll som kan frågan om hur näringsliv och offentlig sektor kan arbeta tillsammans med utveckling av lärlingsplatser.

  • Carl Bennets och Lotta Naglitsch samarbete är ett gott exempel på hur näringsliv och offentlig verksamhet tillsammans kan ta fram lyckosamma lösningar för arbetsmarknaden. Modellen om lärlingssystem är särskilt  intressant för arbetsmarknadsområden med hög arbetslöshet, eftersom modellen öppnar för att arbetsgivare själva är med och utbildar i sina processer för kompetensförsörjning. Under HR event Åmål ges också möjlighet att diskutera dessa frågor med Carl Bennet och Lotta Naglitsch, säger Frida Johansson, ansvarig för HR event Åmål.

Dessutom kommer en av Sveriges mest anlitade föreläsare, Linda Hammarstrand. Hon har över 20 års erfarenhet av kommunikation, HR och utbildning inom Stena-sfären. Där levandegjorde hon Stenas affärsfilosofi och värdegrund för 22 000 medarbetare världen över. De senaste två åren har hon arbetat som Director of Passion och varit en del av Clarion Hotels ledningsgrupp. Hon driver nu Culture Academy och hjälper företag med att skapa en vinnande kultur.

  • Linda är expert på att hjälpa arbetsgivare att konkritisera sina mål och förankra dem i hela organisationen och därigenom få medarbetare att tillsammans arbeta änmer målinriktat. Jag tror alla kommer få mycket god nytta av Lindas erfarenhet och kunskap, säger Frida Johansson.

  • Det är glädjande att se att arbetsgivare och HR i detta geografiska område visar så stort intresse för HR event Åmål och att man vill få möjlighet att vara med här. Det visar att man vill utvecklas och bli en än mer attraktiv och intressant arbetsgivare, tycker jag. Vid förra årets HR event Åmål fyllde vi alla platser och det ser ut att bli så också i år, säger Frida Johansson.

Kontaktinformation
Vid frågor om HR event Åmål var god kontakta Frida Johansson på
E-post: frida.johansson@amal.se
Tfn: 076-621 99 57

Sidan uppdaterades 2018-11-16

Synpunkter på sidan?