Information om Covid-19, läs mer här.

Nyhetslista

Publicerad 2022-01-21

Folkhälsomyndigheten ändrar rekommendationerna

För att minska frånvaron av personal i många verksamheter när spridningen av covid-19 är mycket hög ändras nu förhållningsreglerna om att stanna hemma från arbete eller skola när man själv eller någon i hushållet är sjuk. Folkhälsomyndigheten uppdaterar också de nationella rekommendationerna för regionernas prioritering av testning.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida 

(Texten publicerad 21 januari 2022)

Publicerad 2022-01-20

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

I dagarna skicka en enkät ut till personer som är 65 år eller äldre och som har hemtjänst eller bor i ett särskilt boende. Resultaten är viktiga för kommunens arbete med kvaliteten inom äldreomsorgen.

Publicerad 2022-01-20

Kontakta äldreboendet före besök

Vi ser gärna att ni besöker era nära och kära på våra boende enheter och vår korttidsverksamhet. Vi vill dock uppmana er att kontakta enheten innan besök och att ni är få till antalet. Viktigt att ni följer anvisningar från personalen, bland annat att ni bär munskydd och visir i de allmänna lokalerna samt begränsar besöket till lägenheten. Givetvis skall ni vara fria från förkylningssymptom när ni besöker oss. Stort tack till er alla för visad förståelse i dessa pandemitider.

Publicerad 2022-01-19

Kommunens diarium finns nu på hemsidan

Nu finns Åmåls kommuns diarium tillgängligt här på hemsida. I diariet hittar du de olika nämndernas och förvaltningarnas skrivelser, kallelser till nämndernas sammanträden och protokoll. Här finns handlingar från och med 2022. Du kan även finna några äldre ärenden då det lagts till nya handlingar i ärendet eller om de ska behandlas politiskt. Även kallelser till kommunfullmäktiges och nämndernas sammanträden och protokoll kan du söka efter i diariet. Länk till diarium handling och protokoll.

Publicerad 2022-01-18

Kommunen begär aldrig bank-id vid kundundersökning

I samband med ett telefonsamtal på måndagen till ett särskilt boende i kommunen blev personen ombedd att gradera kvaliteten på servicen efter samtalet. Personen blev anmodad att betygsätta samtalet genom att ange sitt bank-id, men valde då att avsluta samtalet.

Kommunen begär aldrig bank-id i samband med en kundundersökning.  

Publicerad 2022-01-17

Uppmaningar för att minska smittspridningen i skolan och förskolan

Enligt Smittskydd skola i Västra Götaland ökar smittspridningen av covid-19 i samtliga ålderskategorier, även bland barn och ungdomar. Därför uppmanas förskolor, skolor och fritidshem att fortsätta arbetet med att minska smittspridningen.

Publicerad 2022-01-11

Simhallen stängd tills vidare på grund av nya smittskyddsrestriktioner

På grund av nya restriktioner för att begränsa smittspridning av covid-19 kommer simhallen att hållas stängd för allmänheten tills vidare. Om du har köpt ett säsongskort eller 10-kort kommer dessa att frysas, och i efterhand förlängas med samma tid som simhallen håller stängt på grund av restriktioner.

Publicerad 2022-01-05

Myter och missförstånd om vaccination mot covid-19

Innehåller vaccinen något farligt? Varför räcker det inte med ett bra immunförsvar? Och vad gäller kring vaccination, samliv och graviditet? Västra Götalandsregionen, Västra Götalandsregionen har tagit fram en film som ger svar på vanliga frågor samt bemöter myter och missförstånd om vaccination mot covid-19. Frågorna högst upp på sidan är några exempel på ämnen som tas upp.

I filmen samtalar Kristine Rygge, läkare och vaccinationssamordnare VGR, med kulturtolk Jihad Taha Ismail om den oro som många känner. 

Klicka på länken för att komma till sidan med filmer

Publicerad 2022-01-05

Goda råd för sänkt energiförbrukning

Den stränga kylan har medfört att elpriset är det högsta på många år. På Dalslands energikontor kan du gratis rådgivning för att sänka elförbrukningen. 

Publicerad 2022-01-05

Samverket Frivilligcentral har bytt lokal

Samverket Frivilligcentral har bytt lokal och ligger numera på Åmålsgården, Karlstadsvägen 14, 662 37 Åmål. Läs mer om Samverket.

Publicerad 2022-01-05

Prova dans utan krav - start 14 februari

Ont i magen? Huvudvärk? Ofta trött? Stressad? Var med och dansa utan krav. Du behöver inte ha någon erfarenhet och det blir ingen uppvisning. Du kan var med precis som du är. Välkommen till Huset på måndagar med start 14 februari.

Dansa utan krav pdf (pdf 4,4 MB)

 

KONTAKTINFORMATION

Kommunikatör
Jan Andersson
Telefon 0532-173 61
E-post jan.andersson@amal.se

Sidan uppdaterades 2022-01-07

Synpunkter på sidan?