Nyhetslista

Publicerad 2020-01-23

Rösparksskolan blir byggarbetsplats

Bygglovet för skolbyggnaden Nya Rösparksskolan är överklagat, vilket gör att planeringen för rivning och byggnation måste ändras utifrån den ursprungliga planeringen.


Publicerad 2020-01-21

Göteborg filmfestival i Åmål

I år är Saga Åmål filmårskommun och partner till Göteborg Film Festival. Det innebär att vi kommer att erbjuda delar av festivalens program och utbud här i Åmål!


Publicerad 2020-01-20

Åtta tågturer och enklare biljetthantering

Tågtrafiken på sträckan Karlstad- Göteborg kommer att förbättras och få åtta avgångar. Det spelar ingen roll om du köpt biljetten av SJ, Västtrafik eller Värmlandstrafik när du reser mellan städerna.


Publicerad 2020-01-17

Nytt bygglov för Nya Rösparksskolan

Styrelsen för Åmåls kommunfastigheter AB  har beslutat att dra tillbaka det överklagade bygglovet för Nya Rösparksskolan och lämna in en ny bygglovsansökan.


Publicerad 2020-01-17

Bidrag enskilda vägar

Ansökan om bidrag till enskilda vägar inom Säffle och Åmåls kommuner avseende år 2019 ska vara oss tillhanda senast 2020-03-15.

Till ansökan skall utdrag ur räkenskaper av- seende årskostnader för väghållning bifogas. Kostnaderna skall vara styrkta med faktura-kopior. Alternativt kan vägföreningensrevisor intyga uppgifternas riktighet. Har väghållaren själv utfört underhållsarbetet måste utförlig kostnadsspecifikation bifogas ansökan.

Har vägföreningen organisationsnummer skall detta anges.

För att ansökan ska vara komplett måste bankkonto/-giro eller plusgiro anges.

Blanketter finns på: www.amal.se och www.saffle.se samt i receptionen på förvaltningsbyggnaden Norrtull, Åmål och på Järnvägsgatan 9, Säffle.

Eventuella frågor ställer Du till: Maria Olsen tel. 0533-68 17 60, [email protected] eller Gunnar Ericson tel. 0533-68 17 56 (finns att nå på onsdagar), [email protected].


Publicerad 2020-01-16

Välkommen till vår föräldrakurs

När föräldrar separerar påverkas barnen. Du som är förälder och känner att du vill utveckla ett stödjande föräldraskap är varmt välkommen till tre kurstillfällen med fokus på barnen.


Publicerad 2020-01-14

Kan vi i Dalsland skapa ett utvecklingscentrum?

Kan vi i Dalsland skapa ett utvecklingscentrum där vi kraftsamlar kring utbildning, kompetensförsörjning och näringsliv?

Färgelanda kommun tillsammans med Dalslands Folkhögskola har tagit initiativ till att bjuda in näringsliv, kommuner, tjänstemän och organisationer i Dalsland till ett seminarie den 27 januari. Anmälan ska vara inkommen senast 23 januari.

Mer information och anmälan pdf (pdf 163 KB)

Publicerad 2020-01-14

65-årsgräns för seniorkortet införs 2021

Efter ett politiskt beslut i kommunen kommer seniorkortet att börja gälla från 65 år istället för dagens åldersgräns 75 år. Till följd av att Västtrafik inför en ny zonindelning i länet har kommunen ingen möjlighet att införa den nya åldersgränsen under 2020. Den nya 65-årsregeln för seniorkort i Åmåls kommun börjar därför gälla 2021. Under 2020 gäller den tidigare åldersgränsen på 75 år för Västtrafiks seniorkort. 

Läs mer om seniorkortet.


Publicerad 2020-01-14

Nedmontering av julbelysning i centrum

På torsdag den 16 januari från kl 18:30 kommer vissa gator i Åmål centrum att stängas av för nedtagning av julgirlanger. Ungefärliga tider för gatuavstängningarna är följande:
 
ca kl 18:30-20:00 - Torggatan mellan Kungsgatan och Västerlånggatan.
ca kl 20:00-21:30 - Kungsgatan mellan Torggatan och Lunnegatan.
ca kl 21:10-24:00 - Kungsgatan mellan Hjeltegatan och Norra Långgatan.
 
Tiderna är anpassade för att inte störa busstrafik och övrig trafik för mycket. Vi hoppas att detta inte ska ställa till det allt för mycket för framkomligheten.
 
/Teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål

Publicerad 2020-01-10

Näringslivsfrukost den 24 januari

Till dig som företagare i Åmåls kommun -
välkommen på årets första näringslivsfrukost 24 januari!

• Åmåls Industriförening och Företagarna Åmål presenterar sina föreningar.
• Susanne Korduner, tf chef näringsliv- och kommunikationsenheten Åmåls kommun, bjuder in till fortsatt dialog och berättar om hennes tankar.

Anmäl dig senast 22 januari till [email protected]


Publicerad 2020-01-09

Företagare här i Åmåls kommun

Ni har dagarna fått ut Svenskt Näringslivs enkät om vårt lokala företagsklimat i Åmål. Era svar på enkäten är viktiga, de ger oss ett bra underlag att fortsätta vårt arbete för ett bättre företagsklimat. Ta några minuter och besvara frågorna så hjälper du oss att göra skillnad.


Publicerad 2020-01-09

Växelsamarbete i Dalsland

För att öka tillgängligheten för alla som ringer till kommunens växel har de fyra Dalslandskommunerna Åmål, Mellerud, Färgelanda och Dals-Ed ett samarbete mellan telefonväxlarna. Den som ringer till Åmåls kommuns växel kommer till Åmåls kommun, men vid belastningstoppar och tillfällig frånvaro kan det vara en växeltelefonist från en av de andra samarbetskommunerna som svarar.

Publicerad 2020-01-03

Kommunen avslutar Kinaprojekt

Åmåls kommun har beslutat att avsluta ett pågående välfärdsprojekt i samverkan med den kinesiska partnerstaden Dunhungan. Projektet avslutas två år tidigare än planerat i väntan på en ny internationell strategi.


Publicerad 2020-01-03

Öppet brev till idrottsrörelsen med anledning av Nya Rösparksskolan

V har fått synpunkter från lokala idrottsföreningar och distriktsförbundet om att storleken på idrottshallen vid Nya Rösparksskolan är för liten. Föreningar vill se en fullstor idrottshall istället för den planerade mindre idrottshallen som är anpassad för de unga elevernas behov. Kommunstyrelsen ordförande Michael Karlsson (S) förklarar beslutet om en mindre idrottshall. 


Publicerad 2020-01-03

Digital stadsvandring i Åmål

Med hjälp av mobilen eller läsplattan kommer Åmålsbor och besökare att kunna gå en digital stadsvandring i centrala Åmål med hjälp av en app. Fram till den 7 januari 2020 genomför vi medborgardialogen Digital stadsvandring i Åmål.


Publicerad 2020-01-03

På väg mot eget företag eller nybliven företagare?

Dalslands kommuner och Sensus bjuder in till Starta-eget-kurs. Vi vänder oss till dig i Dalsland som vill veta mer om hur det är att vara egen företagare, som har en affärsidé eller nyligen har startat företag. I kursen ingår sju utbildningstillfällen med start 20 januari. Kostnadsfritt, endast litteraturkostnad tillkommer! För mer information och anmälan följ länken nedan!
Varmt välkomna!

 

KONTAKTINFORMATION

Kommunikatör
Jan Andersson
Telefon 0532-173 61
E-post [email protected]

Sidan uppdaterades 2020-01-07

Synpunkter på sidan?