Nyhetslista

Publicerad 2018-11-16

Öppet hus på Karlbergsgymnasiet

I morgon lördag 17 november är det öppet hus på Karlbergsgymnasiet mellan kl 10 och 14. Ta del av aktiviteter och skolans olika program. Information om vad som sker under dagen finns vid huvudentrén. Välkomna!


Publicerad 2018-11-15

Nu byggs nya bostäder i Åmål

Det finns planer på nya hyresbostäder på Västra Åsen i Åmål. Det företaget Brabo Väst AB som etablerar sig i Åmål.


Publicerad 2018-11-13

Inspiratören Charlie Söderberg kommer til Åmål

Företagaren, inspiratören och programledaren Charlie Söderberg kommer till Åmål och Karlbergsgymnasiet där han håller en kostnadsfri föreläsning tisdag 20 november kl 18:00.


Publicerad 2018-11-13

Centralplan stängs av 14 november

 Imorgon onsdag 14 november kommer trafiken vid centralplan att stängas av mellan klockan 8 och16. Avstängningens görs på grund av asfalteringsarbeten.
 


Publicerad 2018-11-12

Datatema i nya lokaler

Efter sju år i lokaler på Kungsgatan har Åmålsföretaget Datatema flyttat till nya och större lokaler på Kungsgatan.


Publicerad 2018-11-09

Företagsbesök på Netgate AB

Idag fredag har vi varit på företagsbesök hos Åmålsföretaget Netgate AB. Företaget startade 2015 och är specialiserade på molntjänster och IT-drift där de tillhandahåller professionella tjänster för drift av affärskritiska IT-funktioner för små och medelstora företag. 


Publicerad 2018-11-09

Alternativa lokaler – Södra skolan

Under höstlovet, v 44, genomförde, Åmåls kommunfastigheter, Åkab, med hjälp av en underleverantör golvvård av fyra klassrumsgolv på 2:a våningen i den grå byggnaden på Södra skolan. Under den här veckan,  vecka 45, har det uppdagats att det har hänt något med golven som gör att det luktar illa. Inga elever och personal vistas längre i de aktuella klassrummen.


Publicerad 2018-11-08

HR event Åmål

Nästa vecka samlas arbetsgivare och HR avdelningar tillsammans med politiker, fackförbund och rekryterare som är verksamma i Dalsland med omnejd till en förmiddag i Åmål för att diskutera aktuella ämnen inom arbetsmarknadsområdet. Det är andra året i rad som Åmåls kommuns personalavdelning bjuder in till HR event Åmål.


Publicerad 2018-11-01

Åmåls Julkalender 2018 finns nu att köpa

Nu finns Åmåls Julkalender 2018 att köpa på en rad ställen i Åmål. Det är femte året kalendern ges ut. Som vanligt är det illustratören Annica Hedborg som har skapat det vackra motivet, i år ett stämningsfullt motiv från Plantaget.


Publicerad 2018-10-30

Seniordagen arrangeras 5 november

Den 5 november arrangeras Seniordagen. Tema är kost, motion, hälsa, fritidsaktiviteter, förebygga fallskador för seniorer m.m.


Publicerad 2018-10-29

Företagsbesök i och utanför centralorten

I fredags, 26 oktober, var vi ute på sex företagsbesök. Det var företag inne i centralorten och ute i kommunen som vi träffade och som berättade om sina verksamheter.


Publicerad 2018-10-22

Delta i enkätundersökning om tillgängligheten i Åmåls kommun

Åmåls kommun är intresserad av att veta hur tillgängligheten upplevs i kommunen. Undersökningen fokuserar på kommunala byggnader och offentliga miljöer (ej privata aktörer).
Du är välkommen att lämna dina synpunkter för att eventuellt kunna påverka din situation i vardagen. Enkäten är öppen fram till 31 januari 2019. Om du önskar kan du få enkäten sänd till dig via post. Kontakta då 0532-170 00. Alla svar är anonyma. Klicka på länken nedan för att komma till enkäten:

https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=640793X145666125X42336


Publicerad 2018-10-22

Företagsbesök på Intersport

Idag har vi varit på företagsbesök hos Intersport på gågatan i Åmål. Ägaren Christer Lundberg berättade bland annat om företagets utveckling under de 15 år han drivit företaget.


Publicerad 2018-10-18

Dalsland kommer på besök

20-21 januari 2019 kommer Dalsland på besök genom två evenemang i Stockholm för att prata om utveckling och tillväxt i Dalsland och att vi arbetar tillsammans och når resultat.


Publicerad 2018-10-09

Frivilliga resursgruppen söker medarbetare

Känner du efter sommarens bränder att du vill hjälpa till? Känner du att du vill hjälpa till vid större kriser? Vill du vara en del i att göra vårt samhälle starkare? Frivilliga Resursgruppen i Åmål söker nu medarbetare.
Välkommen till någon av våra tre informationsträffar på räddningstjänsten i Åmål, Nygårdsvägen 5. Datum för informationsträffarna:

24 oktober
14 november
5 december
Träffarna startar klockan 18:30

För mer information kontakta,

Yvonne Råbratt 070-6413494 och Kjell Jansson 070-8749210

Välkomna!


Publicerad 2018-10-05

Delar av gatubelysningen i Fengersfors ur funktion

Delar av gatubelysning i Fengersfors är för närvarande ur funktion. Det gäller gatubelysningen längs Röda Korsvägen, delar av Herdins väg och Sjövägen som inte fungerar på grund av ett kabelfel. Felet inträffade i onsdags. Nästa vecka (v 41) startar felsökning för att lokalisera kabelfelet. Vi hoppas kunna tända gatubelysningen så snart som möjligt och hoppas att detta inte orsakar alltför stora besvär.
/Teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål

Publicerad 2018-10-04

Kommentar till årets ranking av det lokala företagsklimatet

I Svenskt Näringslivs senaste undersökning av det lokala företagsklimatet placerade sig Åmåls kommun på plats 232 av landets 290 kommuner. Vid förra årets ranking hamnade Åmål på plats 179 och tappade därmed 53 placeringar.


Publicerad 2018-10-01

Upphandling av hantverkstjänster pågår

Nu pågår en upphandling av hantverkstjänster i Åmåls kommun. Sista anbudsdag är den 2 november 2018.

Länk till mer information om upphandlingen


Publicerad 2018-09-24

Ledarstipendium Åmåls kommun

Åmåls kommun vill med ledarstipendiet uppmärksamma det goda ideella föreningsarbete som varje dag genomförs i kommunen. 

Klicka här för blankett pdf (pdf 110 KB)

Publicerad 2018-09-20

Valresultatet i kommunvalet är klart

Kontrollräkningen av kommunvalen blev klar under torsdagen den 20 september. Länsstyrelsen har nu fastställt det slutliga valresultatet, beslutat om fördelningen av mandaten (platserna) mellan partierna och utsett ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige i länets 49 i kommuner. Nu återstår att avsluta kontrollräkningen av landstingsvalet, som i vårt län kallas för valet till regionfullmäktige. Länsstyrelsen räknar med att kunna fastställa ett slutligt resultat tidigast på lördag den 22 september. Enligt länsstyrelsen har den slutliga rösträkningen har i år tagit något längre tid än vanligt. Det beror främst på ett högre valdeltagande och fler sena förtidsröster.

Länk till det slutliga valresultatet i Åmål


Publicerad 2018-09-06

800 Åmålsbor deltar i undersökning om individens uppfattning om trygghet och säkerhet

Åmåls kommun deltar i MSB:s (Myndigheten för samhällsskydds och beredskap) undersökning om trygghet och säkerhet. Frågeområden är olyckor, samhällsstörningar, informationssäkerhet och förväntningar på samhället. 800 Åmålsbor har slumpmässigt valts ut till undersökningen.


Publicerad 2018-09-04

Utegymmet på Örnäs har fått fler stationer

Vi har nu byggt till utegymmet med ett flertal stationer i Örnässkogen. Örnäsprojektet har under längre tid arbetat för att utveckla utemiljön i Örnäsområdet. 


Publicerad 2018-08-29

Inbjudan till kurs för anhöriga till personer med missbruk

Är du, eller känner du någon, som är anhörig till en person med skadlig konsumtion av alkohol eller drogmissbruk? Då vill vi tipsa om möjligheten att delta i en CRAFT-GRUPP. CRAFT är ett program som sätter den anhörige i fokus. 


Publicerad 2018-08-27

Kurs för dig som är förälder med barn i åldern 3-12 år

Den 2 oktober startas vi en kurs i COPE Föräldrautbildning. Kursen är för dig som är förälder med barn i åldern 3-12 år. Syftet med kursen är att ge dig som förälder verktyg att förstå och hantera ditt barns beteende.


Publicerad 2018-06-14

Vi gratulerar årets två utlandsstipendiater

Åmåls kommun fortsätter att dela ut internationella utbytesstipendier till Karlbergsgymnasiets elever. I år tilldelas stipendium till två elever varav en plats till Awapuni, Palmerstone North, Nya Zeeland samt en plats till ett kulturprogram i Carrara, Italien.


Publicerad 2018-05-24

Åmål och Säffle satsar på miljötratten

Matolja som hälls ner i avloppet stelnar och kan orsaka stopp och skador både i fastighetens egna ledningar och i det kommunala ledningsnätet, skador som är besvärliga och dyra att åtgärda.
Att matolja trots allt hälls ut i avloppet beror ofta på okunskap och med hjälp av miljötratten kan vi på ett enkelt sätt ta hand om fettet och oljan. Miljötratten finns att hämta gratis på flera platser i kommunerna.

Läs mer om att spola rätt i avloppet


Publicerad 2018-05-15

Vandringsled i Otto Hesselboms fotspår

Den 12 maj invigdes den nya vandringsleden i konstnären Otto Hesselboms fotspår. Leden är en cirka 500 meter lång sträcka som är integrerad i den norra delen av leden genom Sörknattens natrurreservat. Se bilder från vandringsleden och invigningen på platsen där Otto Hesselbom fick inspiration till målningen Vårt land.


Publicerad 2018-04-12

Varning för falska uppringare

Teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål vill varna för falska uppringare. Vid några tillfällen under den senaste tiden har någon, som uppgett att det är från Vattenverket, kontaktat hushåll och påstått att de har en propp i vattenledningen och uppmanar fastighetsägaren till att öppna alla tappställen i fastigheten. Samtalen kan uppfattas som otrevliga och till och med hotfulla. Det har visat sig att samtalen kommer från ett företag som har en webbplats på nätet där man kan beställa "busringningar". En av deras standardtjänster är en busringning gällande "Vattenverket och felsökning av en propp i en vattenledning". Man kan beställa vem som ska ringas upp och vilket uppringande nummer som ska visas. Samtalen kan därför se ut att komma ifrån olika mobilnummer. 

Vid uppringning från teknik- och fritidsförvaltningens vattenverk presenterar sig alltid personalen med namn och informerar därefter om vad ärendet gäller. 

Teknik- och fritidsförvaltningen jobbar med att få stopp på dessa busringningar.


Publicerad 2018-04-04

Åmål i samverkan kring ny lärarutbildning

Åmåls kommun ska samverka kring verksamhetsintegrerat grundlärarprogram med Karlstads universitet och Regionalt utvecklingscentrum (RUC). Karlstads universitet startar under höstterminen 2018 grundlärarprogrammet Verksamhetsintegrerat program 4-6, som är en ny utbildning. Studenterna på programmet kommer att studera på 75 procent och arbeta på 50 procent, samtidigt som de får lön under studietiden. Den nya utbildningen vänder sig till dem som vill arbeta som lärare i grundskolan för årskurs 4-6. Tre dagar i veckan kommer studenten att arbeta verksamhetsintegrerat i en kommun och två dagar i veckan är avsatta för individuella studier och arbete i studiegrupp. Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng, men eftersom studietakten är på 75 procent blir programmet på elva terminer.


Publicerad 2018-03-20

Gemensamma insatser mot narkotikamissbruket

Idag tisdag 20/3 undertecknades årets medborgarlöfte av kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (S) och lokalpolisområdeschef Rickard Fremark.


Publicerad 2018-03-07

Det estetiska programmet på Karlbergsgymnasiet läggs inte ned

Provinstidningens rubrik den 24 februari om att estetiska programmet på Karlbergsgymnasiet läggs ned stämmer inte. Vi vill med anledning av detta göra ett förtydligande. Estetiska programmet på Karlbergsgymnasiet läggs inte ned. Barn- och utbildningsnämnden har beslutat om programutbud för Karlbergsgymnasiet för läsåret 2018/2019. I beslutet görs ingen antagning av elever vid det estetiska programmet med anledning av för få sökande vid sista ansökningsdatum. Beslutet innebär inte att det estetiska programmet läggs ned utan enbart att ingen antagning görs hösten 2018. Det estetiska programmet kommer att finnas med som sökbart program vid ansökan inför läsåret 2019/2020.


Publicerad 2018-02-23

Svar på insändaren "Det grusas för lite i Åmål"

En insändarskribent har synpunkter på sandningen på gator i Åmål. Gatuchefen svarar på kritiken och förklarar vilka delar kommunen ansvarar för när det gäller vinterväghållningen.


Publicerad 2018-01-10

Kommunfullmäktige firade 150 år

Den 9 januari 2018 fyllde Åmåls kommunfullmäktige 150 år. Detta uppmärksammades genom att återskapa stadsfullmäktiges första möte år 1868. Nu kan du se hela sändningen från mötet.

Länk till sändningen av det historiska fullmäktigemötet.


Publicerad 2018-01-03

Information om branden på Västra Bangatan

Information gällande branden på Västra Bangatan natten till måndag 18 december. Räddningstjänsten fick larm om brand i byggnad klockan 21:45 söndagen den 17 december. När räddningsstyrkan från Åmål anländer så brinner det kraftigt i ett garage samt en yttervägg.


 

KONTAKTINFORMATION

Kommunikatör
Jan Andersson
Telefon 0532-173 61
E-post jan.andersson@amal.se

Sidan uppdaterades 2018-01-19

Synpunkter på sidan?