Järnmagazinet firar 10 år med start av maskinuthyrning

Gruppbild på Järnmagazinet bland uthyrningsmaskiner
Järnmagasinet ägare Anders Larsson (mitten) visar exempel på maskiner för uthyrning för kommunens näringsutvecklare Jenny Christensen och näringslivschef Kristoffer Ljung. Foto: Jan Andersson

Lokalerna ligger fortfarande på Fågelmyren, men innanför dörrarna ser det lite annorlunda ut jämfört med 10 år sedan. På golvet finns numera, utöver ordinarie sortiment för hantverkare, olika maskiner för byggentreprenader. Det är till exempel markvibratorer och kraftiga kapsågar, maskiner både med el- och bränsledrift.

Järnmagazinets ägare Anders Larsson berättar att företaget haft uthyrning av liftar i 4-5 år och att han med tiden har sett ett ökande behov av maskinuthyrning. Han tar markvibratorer som ett exempel:

-Även om det finns vibratorer ute på byggena kommer det alltid att behöva hyras in, konstaterar han.

Anders Larsson tror att maskinuthyrning ligger helt rätt i tiden. Under pandemin, då många passade på att bygga och renovera sina hus, hur var det högt tryck från kunderna som behövde hyra maskiner och liftar.

- Den här sommaren var mer som en vanlig sommar. Pandemin blev ett uppsving för oss och vi märket att vi såg fler Åmålskunderna och det är roligt, säger han.

Järnmagazinet jobbar nu på att utveckla uthyrningsdelen så att de kan hyra ut maskiner och liftar året runt. Företaget har gjort ett medvetet val med produkter i sortimentet som har en högre kvalitet. De behöver hålla för tuffa tag ute bland företagskunderna. Men självklart är vanliga konsumenter välkomna.

  • Det är företagen som är fokus för oss, men vi stänger aldrig dörren för privatkunder, poängterar Anders Larsson.

Han berättar att företaget under många år har ansvarat för lagerhållning ute bland Åmålsföretag. Järnmagazinet säljer även arbetskläder.

- Det ha varit en rolig resa under 10 år och nu blir maskinuthyrningen en naturlig del av utvecklingen, säger Anders Larsson.

På Järnmagazinet arbetar sex personer på heltid och två på deltid.

Sidan uppdaterades 2023-03-08

Synpunkter på sidan?