Hemtrevligt hos Marielles Kök & Café

Interiörbild från Marielles Kök och CaféInteriörbild från Marielles Kök och Café

På Marielles kök och Café råder en lugn och hemtrevlig atmosfär med soffgrupp, brasa och dova gemytliga färger som möter gästerna. Sedan starten 2012 har grunden i företaget varit catering, smörgåstårtor och tårtor. Företaget har också lång erfarenhet av företagscateringar. Ägaren Marielle Thorin lagar maten, är med och serverar diskar så det blir en helhetslösning.

Marielles Kök & Café erbjuder även lunch och alldeles nyligen har Marielle lanserat ett helt nytt koncept med matbrickor på fredagar. Rätterna går att beställa fram till torsdag för att hämtas på fredag på vägen hem från jobbet. Tanken är att erbjuda alternativ då man funderar på kvällsmenyn. Marielle har flera idéer på gång för att utveckla företagets verksamhet. Hon vill ta matbrickorna ett steg vidare genom att inkludera till exempel nyanlända och göra brickor baserade på deras matkulturer.

 

Hur har coronapandemin påverkat företaget?

- Jag öppnade här den 6 december förra året. Det gick riktig bra i november, december och även in i januari, men sedan tog det tvärstopp. De flesta större middagar vid bröllop, begravningar och dop ställdes in. Om de inte ställdes in helt genomfördes de i väldigt liten skala. Jag tappade många kunder,  men nu börjar jag se en ljusning. Lunchmenyerna går bättre och fredagsbrickan har gett bra utslag, säger Marielle.

Hon berättar att planeringen under rådande coronapandemin är en utmaning,

- Före coronan visste vi när man kunde förvänta att det kom gäster. Nu är det mycket svårare att planera verksamheten.

Marielle konstaterar att det geografiska läget har större betydelse än man kan tro, även inne i Åmåls centrum. Efter flytten från Lunnegatan till Torggatan har kundunderlaget växt.

- Vi syns på ett helt annat sätt här än på Torggatan. Vi hade jättebra lokaler där och bra parkeringsmöjligheter, men ändå upplevde man att det låg lite för avsides.

Vad är det bästa med att driva eget företag?

- Det är en frihet och upp till mig själv hur jag vill utveckla företaget. Det är ju jag som bestämmer. Jag gör det som efterfrågas och jag tycker om att utmana mig själv. Sedan är jag öppen för att anpassa mig.

Vad är det speciella med Marielles Kök och Café?

- Det är nog det hemlagade och atmosfären. Några har sagt att när de kommer in här är det som att komma till ett hem. Jag tror det upplevs som familjärt.

På Marielles Kök & Café kan man få en frukost med färska mackor. Lunch med toast är ett populärt alternativ i alla åldrar, berättar Marielle. Passa på att göra ett besök. Nästa gång du kommer dit kan det se annorlunda ut. Marielle berättar nämligen att hon gillar att möblera om och förnya. Hennes intresse i att förändra och förnya kommer bland annat från hennes tidigare karriär om köksinredare och köksrådgivare.

 

Sidan uppdaterades 2022-11-21

Synpunkter på sidan?