Framgångsrik 50-åring utökar med nytt lager

Magnus Dalsbo, vd för Åmåls kommunfastigheter AB, och Ivan Gam, styrelseordförande TT och ägare av Dantrafokoncernen, klippte en symbolisk koppartråd vid invigningen av det nya lagret. Foto: Transformator-Teknik

Det anrika Åmålsföretaget Transformator-Teknik AB har byggt ut anläggningen med nytt lager. Den 18 oktober var den danska koncernledningen på besök i Åmål för att klippa en koppartråd som symboliserar ”bandet” och knyter an till verksamheten. Efteråt firades det med smörgåstårta och Pommac för personalen.

Transformator-Teknik AB, i folkmun TT, utvecklar och tillverkar transformatorer, likriktare, matningsdon och andra produkter för strömförsörjning. Det handlar om standardprodukter men i de flesta fall är det någon form specialtillverkning eller anpassning utifrån kundernas behov. TT levererar till ett stort antal ledande företag i Sverige och utomlands inom vitt skilda branscher. Det är till exempel medicinteknisk utrustning, vitvaror, ventilation, telekom, portautomatik och säkerhetssystem.

 - Vi har kunder inom många olika branscher och vi har många intressanta projekt på gång. Vi växer inom transport och medicinteknik. Det är också fler projekt på gång med kunder inom miljöåtervinning. Utvecklingen av elfordon har varit bra för oss och det känns väldigt roligt, säger företagets vd Tomas Strömvall.

 

Framsynt planering
Tomas Strömvall konstaterar att koncernen klarade sig bra igenom pandemin, tack vare att man har produktionsanläggningar på flera platser i världen. Man kunde möta efterfrågan på produkter efter pandemin. Han berättar att Åmålsföretaget tog höjd för pandemins befarade effekter på materielleveranser genom att tidigt köpa in större lagervolymer.

 

Gruppbild på Åmålsföretaget Transformatorteknik

Magnus Dalsbo vd för Åmåls kommunfastigheter AB tillsammans med ledningen för Åmålsföretaget Transformator-Teknik AB: Kim Malmsköld, försäljningschef, Tomas Strömvall, vd, Andreas Westlund, produktionschef. Foto: Jan Andersson 

Stor flexibilitet räddar kunderna
Försäljningschef Kim Malmsköld berättar att företaget har extremt långvariga kunder. Det kan man förstå när Kim och produktionschefen Andreas Westlund förklarar företagets stora flexibilitet och snabba leveranser när kundernas produktion har drabbats av oplanerade produktionsstopp. 

 - Vi vill också lyfta fram alla våra medarbetare som har hög kompetens och lång erfarenhet. Vi har väldigt låg personalomsättning, berättar de.

 

Fördubblad omsättning
Transformator-Teknik går mycket bra med en stadigt ökad orderingång. Årets omsättning på 100 miljoner kronor innebär en fördubbling på fyra år. Den ökade produktionen medförde att företaget växte ur lokalerna. Det fanns inte tillräckligt med lageryta. I våras kontaktades fastighetsägaren Åmåls kommunfastigheter AB om en utbyggnad. Den 1 mars satte man spaden i marken för ett nytt lager på 400 kvadratmeter som invigs i dagarna. Det blir en extra festlig invigning med tanke på att företaget i år firar 50 år.

  - Det har gått väldigt bra med utbyggnaden, säger Tomas Strömvall.

 

Bakgrund
Transformator-Teknik startades av fyra personer som hade arbetat med samma typ av produkter på SEM AB, ett annat anrikt Åmålsföretag. TT växte snabbt. Från ett liten stuga vid dåvarande Nordverk via lokaler i tidigare Rålins Orgel- & Pianofabrik hittade TT sina nuvarande lokaler på Forsbrogatan 1984. 

För tjugo år sedan, 2002, blev Transformator-Teknik en del av det globala danska koncernen Dantrafo. Förutom i Åmål och Danmark finns fabriker i Kina och Baltikum. 

Tranformator-Teknik AB har i dagsläget 25 anställda och man ser behovet av att utöka personalstyrkan med elektronikkunniga personer. 

Från Åmåls kommun säger vi stort grattis till Åmåls pigga 50-åring!

 

 

Sidan uppdaterades 2023-03-08

Synpunkter på sidan?