Första spadtaget för Eijes Bil AB

Spadtag på byggarbetsplats

Det första spadtaget för Eijes Bil AB:s nya bilhall och fullserviceverkstad alldeles intill E45 i Åmål. I februari beräknas bilhallen vara klar.

Större visningshallar, större verkstad och större personalutrymmen är några av detaljerna när Eijes Bil AB fortsätter att satsa i Åmål. Förutom företagets vd Jörgen Andrén fanns representanter för Dalslands sparbank, konsultföretaget Venn, totalentreprenören Fridh & Hell's och Åmåls kommun på plats på Västra Åsen den 11 maj för att ta det första symboliska spadtaget. Efter drygt två års planeringsarbete är nu byggnationen igång. Den 28 februari 2022 beräknas den nya bilhallen vara klar.

Jörgen Andrén berättar att det kommer att vara en fullserviceanläggning med försäljning och verkstad. Anläggningen byggs västra sidan om E45 med ett mycket bra skyltningsläge. Men det finns också andra anledningar till att företaget satsar på att bygga nytt.

- Vi är trångbodda och vi behöver större yta. Vi får större krav på standarden och på utseendet. När det kommer nya bilmodeller måste vi ha en större yta att synas på, säger Jörgen Andrén.

För kommunen är det väldigt positivt att Eijes Bil AB fortsätter att satsa lokalt och i Åmål.

- Det är jätteroligt att vi har kommit fram. Vi har haft en lång resa hit. Vi har fått ändra litegrann i den tilltänkta detaljplanen men vi kom i mål. Det känns jättebra att vi får ha Eijes Bil kvar i kommunen, att de satsar vidare här i Åmål, säger Björn Wennerström, chef för samhällsbyggnadsenheten.

Etableringen av Eijes Bil AB i området innebär att det blir ett lite köpcentrum på båda sidor vägen, men också en tillväxt i Dalsland. 

Sidan uppdaterades 2023-03-08

Synpunkter på sidan?