Dressmann firar 20 framgångsrika år i Åmål

Personal i klädbutik

Klädbutiken Dressmann firar 20 år med nyrenoverad lokal. Bättre och modernare ljussättning och insyn från Kungsgatan har blivit ett rejält lyft. Britt-Marie och Frida visar runt i lokalen. 

Frida Sandberg är butikschef på Dressmann sedan december 2019. Hon kom närmast från en Dressmannbutik i Örebro och har erfarenhet från andra butiker inom varumärket.

Interiörbild Dressmannbutiken i Åmål

På Dressmann i Åmål jobbar tre personer inklusive butikschefen samt två extrapersonal. Att byta från storstad till Åmål är inget Frida ångrar.

 - Att driva butik i Åmål är mycket mer personligt. Här återkommer samma kunder på ett annat sätt än i en storstad, säger hon.

Hon är väldigt nöjd med ombyggnaden och den ljusa fräscha interiören och en bra start på försäljningen särskilt under studentveckan. Butiksytan upplevs som större och mer öppen. Det kan delvis bero på att hela butiken numera är synligt genom fönstren som vetter mot Kungsgatan. Detta tillsammans med möjligheten att hålla under lunchtid ser ut att bli framgångsfaktorer.

 - Det har varit en jättebra vårsäsong om man tänker på det läget vi har haft. Vi har inte sett så här mycket kunder på 1,5 år. Det är jätteroligt och det blir bra stämning.

Att Dressmann har trevligt personal bekräftas av att Åmåls butiken har fått utmärkelsen årets butik två år i rad. Många som varit inne på Dressmann kan vittna om trevligt bemötande. Fridas kollega Britt-Marie Hedenberg har varit med nästan sedan starten. Efter jobb på leksaksaffären har det hunnit bli 18 år på Dressmann.

Interiör klädbutiken Dressmann

Det är visserligen en klädbutik för män, men Frida konstaterar att det är många kvinnor inne och handlar, en del till sig själv. Hon berättar att många kvinnor handlar skjortor och jackor i större storlekar, vilket är helt i linje med det nu så trendiga oversize-modet.  

 - Jag skulle nog säga att det fifty fifty män och kvinnor som handlar. En del av dem har förstås hjälpt anhöriga under coronapandemin. Vi märker också av att kunderns är yngre nu än tidigare.

Tidigare hade Dressmannbutikerna bara tillgång till sortimentet som fanns hemma på hyllan. Numera kan kunderna enkelt beställa hem kläder till Åmål ur hela Dressmannsortimentet, i alla storlekar från small till 9 XL.

 - Det är jättesmidigt för att vi nu har den möjligheten att hjälpa alla kunder.

Mycket är förstås säsongsbetonat men jeans är exempel på ett plagg som säljer oavsett säsong. Sommarsortimentet börjar komma in i april. I slutet av augusti börjar det bli det dags för höstmodet, och redan nu kan tjejerna på Dressmann utlova bra reapriser under semestern.

Text och bild: Jan Andersson 

 

Sidan uppdaterades 2023-03-08

Synpunkter på sidan?