Coronasäkrad Första advent med skyltfönstertävling och salubodar på torget

Adventsljusstake

Coronasäkrad Första advent med skyltfönstertävling

Mycket är annorlunda på grund av coronapandemin, men många traditioner kan trots detta genomföras.

Torggranen och den gemytliga vinterbelysningen kommer som vanligt att pryda vår vackra stad och lysa upp under den mörka perioden. 

Under första advent kommer Åmål handel att anordna ett coronasäkrat arrangemang. Det blir tipspromenad och en spännande skyltfönstertävling. För att undvika trängsel kommer tävlingen spridas ut över tid och pågå under perioden 29 november till 6 december. Det blir en digital dragning av vinnaren, bland annat på Åmål shoppings facebooksida. Talonger till tipspromenaden och skyltfönstertävlingen kan man hämta i de butiker som deltar första advent-aktiviteten

Det pågår också aktiviteter i de deltagande butikerna. Förutom fina kunderbjudanden pågår ett lotteri. Den som handlar för minst 300 kronor får en lott. 600 kronor innebär två lotter upp till max tre lotter per kund. Dragningen sker digitalt. Det kommer att finnas tydliga råd om att hålla avstånd, kunder kommer att erbjudas handsprit och Åmål handel erbjuder plasthandskar och munskydd. Utanför bodarna uppmanas folk att hålla avstånd. Ordningsvakter kommer att se till att den noga genomarbetade planen för coronasäkringen hålls.

Mycket har förändrats under coronapandemin och vi behöver alla ta ansvar för att förhindra ytterligare smittspridning i samhället. Tyvärr innebär detta att den trevliga tomteparaden ställs i år. Men vem vet… tomten kanske dyker upp någonstans i centrum under första advent. Så håll utkik!

Sidan uppdaterades 2023-03-08

Synpunkter på sidan?