ÅSAB- ett mångsidigt företag

Åmåls stålkonstruktioner AB
VD för SEM AB Tom Gustavsson i samspråk med Karin Lehrman, platschef
och Christer Lundqvist, vd på ÅSAB.

ÅSAB har stora jobb som ligger och väntar

Åmålsföretaget ÅSAB vilar på tre ben. Legotillverkning till industrier och maskintillverkning, industriservice i form av ombyggnad, reparationer och maskinflyttning, samt konstruktion och tillverkning av stålstommar och stålhallar.

ÅSAB anlitas till exempel när andra företag bygger om sina anläggningar där det fodras byggkonstruktioner i stål och plåt. Företaget anlitas även när andra företag behöver extra resurser. Industriservice erbjuder ÅSAB i närområdet. Hallar byggs inom en radie av ca 15 mil medan lego levereras i hela Sverige och även Norge.

Företagets vd Christer Lundquist och platschefen Karin Lehrman konstaterar att verksamheten har rullat ok, men att orderingången har blivit lite ryckigare, åtminstone delvis beroende på coronapandemin.

  • Vi känner av coronan, men har klarat oss bra. Vi har inte behövt vidta några stora åtgärder eller permitteringar. Största hindret under året har varit att inte kunna resa runt och marknadsföra oss då vår verksamhet bygger på täta kundrelationer. Telefonförsäljning fungerar inte utan det är direktkontakten som är viktig, säger Christer Lundquist.

Han och Karin konstaterar att personalstyrkan i stort har hållit sig frisk. Ett fåtal anställda har varit hemma och då, mestadels, för vård av barn.

- Jag hade svårt att ta till mig hur fort det kunde bli så här. Vi har också stora jobb som ligger och väntar. När det tar fart igen så kommer vi att ha fullt upp.

ÅSAB har idag 23 anställda. Företaget söker nu en projektledare och även svetsare.

 

Sidan uppdaterades 2022-11-21

Synpunkter på sidan?