Årets Gasellföretag 2023

Vi säger stort grattis till Niclas och Susanne Gustafsson ägare av Åmålsföretaget Electec AB. Företaget har blivit utnämnt till gasellföretag 2023 av Dagens Industri. Ett av många kriterier för att komma ifråga för den mycket prestigefulla utmärkelsen är fördubblad omsättning under åren 2019-2022. Nu väntar diplom och festliga evenemang. Först ett gasellevent för Västra Götaland i den 14 november och därefter en stor gala i Blå hallen i Stockholms stadshus den 5 december. 

- Det här känns förstås mycket stort. Vi är stolta över att vi har nått ända hit. Det är väl ett bevis på att vi har gjort saker rätt. Vi vill också lyfta fram all vår personal. Det är de som är företaget, säger, Nicklas och Susanne Gustafsson. 

Utmärkelsen Årets gasellföretag är den tredje utmärkelsen för Electec i år. Tidigare har de fått utmärkelsen Årets tillväxtföretag i Fyrbodal och Årets företagare av organisationen Företagarna. 869 företag i Sverige har fått utmärkelsen. Totalt finns det 121 000 aktiebolag i landet. 

Om Electec AB
Företaget utvecklar och producerar efter kundens behov inom en rad av olika områden. Allt inom elektriska styrsystem, finmekanik, elektromekanik, låsmekanik, microprocessorteknik, mjukvara och kablage. Kunderna finns inom säkerhet, fordon, sport, städ, belysning och energibranschen i hela Skandinavien. De elektriska låsen med mycket hög säkerhetsklassning säljs under varumärket Safetron. Electec AB har i dagsläget 43 anställda. Företagets framgångar gör att de nu bygger om och bygger ut i lokalerna på Nygårdsvägen. Dotterbolaget Två tryckare AB har nyligen flyttat nya fräscha lokaler på Karlstadsvägen. 

Vill du veta mer om Electec läs mer härSidan uppdaterades 2023-11-17

Synpunkter på sidan?