Näringsliv


Bild som visar spårbytesarbeteBild som visar staplade dricksglasTraktor arbetar meg höskörd

 

Från en handelsplats vid Åmålsåns mynning har Åmål utvecklats till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Viktiga näringsgrenar är industri, handel och service. Tillverknings-industrin spänner från sågblad till innovationer inom högteknologi. I vår stadskärna finns ett varierat utbud av butiker, restauranger och mysiga mötesplatser i den offentliga miljön.

Aktuellt

Publicerad 2019-11-15

Näringslivsfrukost fredagen den 22 november

Varmt välkomna till näringslivsfrukost fredagen den 22 november kl 07:27 på Kristinebergskolan. Denna gång står Kristinebergskolan värd för vår näringslivsfrukost.

Lena Andrén Persson, rektor på Kristinebergskolan kommer tillsammans med Marielle Ödman, studie- och yrkesvägledare att ta med er på en rundtur i skolan och informera om verksamheten. Det kommer att bjudas på filmvisning om prao. Fokus för morgonen kommer att vara hur skola och näringslivet samverkat under det gångna året med dialog hur vi tillsammans kan blicka framåt. Anmälan till Marianne senast den 20 november.

Tillväxtenheten
Marianne Carlsson
Näringslivsutvecklare
0532-170 26, 0708-68 59 60
marianne.carlsson@amal.se


Publicerad 2019-11-08

Lunchevent i Dalsland 27 november för gröna näringar

Företagare och blivande företagare inom de gröna näringarna i Dalsland, Munkedal och Årjäng är välkomna till Drivhuset - Green Innovations lunchevent på Upperud 9:9 i Åsensbruk den 27 november. Du kommer få nätverka med branschkollegor, luncha och lyssna till en inspirerande föreläsning med Josefine Arenius om "Ledarskap i mindre företag".


Publicerad 2019-10-14

Seminarie "Affärer i Norge - rethinking wood"

Verkar du inom byggbranschen eller inom skog- och träindustri och vill lära dig mer om att undvika krångel och misstag i samband med affärer i Norge? Då är du välkommen till seminariet "Affärer i Norge - rethinking wood" på Hotell Dalsland i Dals-Ed, tisdagen den 12 november. Du kommer få träffa gränsexperter som berättar vad som gäller för svenska företag i Norge samt vad du behöver tänka på inför Brexit. Du får naturligtvis alla möjligheter att ställa dina svåraste frågor till experterna.

För mer information om program se inbjudan här >


Publicerad 2019-09-11

Satsning i Dalsland för företagare som står inför ett ägar- eller generationsskifte

I höst och vinter genomför Företagarna tillsammans med ALMI och Dalslandskommunerna en fördjupningskurs i ägar- och generationsskifte. Kursen kommer att erbjudas företagare i Dalsland. Satsningen är en uppföljning på förra årets välbesökta ägarskiftesseminarie i Håverud.


Publicerad 2019-04-17

Åmål topp tre i företagsklimat

I 2018 års undersökning av Insikt – en servicemätning av kommunens myndighetsutövning – kommer Åmål på plats tre!

- Vi är otroligt glada över det fina resultatet. Det visar att vi arbetar i rätt riktning och att våra handläggare har ett bra förhållningssätt i vårt myndighetsutövande och i kontakter med våra företag, säger kommunens näringslivsutvecklare Marianne Carlsson.

Stort grattis till Höganäs för förstaplatsen och Tomelilla för andraplatsen!
Fördelar med undersökningen
  • Frågorna avser endast faktorer som kommunerna själva har ansvar för och kan påverka
  • Det är endast företagare och andra kunder som haft en kontakt med kommunen som deltar
  • Resultaten utgör ett konkret verktyg för förbättringsarbete 
  • Kommunen ser resultaten i webbportalen i nära anslutning till fattat beslut 
  • Undersökningen möjliggör jämförelser över tid och med andra kommuner.

Länk till öppna jämförelser i företagsklimat pdf (pdf 385 KB)


KONTAKTINFORMATION

Näringslivsutvecklare
Marianne Carlsson
Telefon: 0532 - 170 26
Mobil: 070 - 868 59 60
E-post: marianne.carlsson
@amal.se

Centrumutvecklare
Ulrika Abrahamsson
Telefon: 0532-174 45,
Mobil: 0703-068 100
E-post ulrika.abrahamsson
@amal.se


För att hjälpa dig som driver företag i kommunen, funderar på att starta eget eller att etablera dig hos oss är du välkommen att kontakta Marianne Carlsson.

Hur gör jag för att starta eget företag?

Här får du tips och hjälp >

Lämna synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan handla om sådant som är bra eller sådant som behöver rättas till. För att du som medborgare lätt ska komma i kontakt med kommunen erbjuder vi dig en e-tjänst där du beskriver ditt ärende.

Lämna synpunkt >

Sidan uppdaterades 2019-11-12

Synpunkter på sidan?