Näringsliv

Från en handelsplats vid Åmålsåns mynning har Åmål utvecklats till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Viktiga näringsgrenar är industri, handel och service. Tillverknings-industrin spänner från sågblad till innovationer inom högteknologi. I vår stadskärna finns ett varierat utbud av butiker, restauranger och mysiga mötesplatser i den offentliga miljön.

Aktuellt

Publicerad 2023-09-20

Åmål klättrar igen - företagsklimatet i Sveriges kommuner

Svenskt näringsliv presenterade under onsdagen 20/9 enkätresultatet och rankingen från årets undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner. Åmåls kommuns sammanfattande betyg 3,43 är den högsta nivån sedan 2008 och innebär en klättring med 31 platser, från 213 till 182.

KONTAKTINFORMATION

Enhetschef näringsliv- och kommunikationsenheten
Kristoffer Ljung
Telefon:
0532-174 48
E-post:
kristoffer.ljung@amal.se

Näringsutvecklare
Jenny Christensen
Telefon: 0532-173 01
E-post: jenny.christensen@amal.se

Hur gör jag för att starta eget företag?

Här får du tips och hjälp >

Lämna synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan handla om sådant som är bra eller sådant som behöver rättas till. För att du som medborgare lätt ska komma i kontakt med kommunen erbjuder vi dig en e-tjänst där du beskriver ditt ärende.

Lämna synpunkt >

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Du som är företagare och vill ha information om näringslivsfrågor kan prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Klicka här för anmäla dig. (ange nyhetsbrev i meddelanderaden).

Behandling av personuppgifter
När du anmäler dig till nyhetsbrevet behöver vi behandla dina personuppgifter för att kunna skicka ut  nyhetsbrevet. Det uppgifter vi kommer att behandla är namn och e-postadress. Vi kommer att dela personuppgifterna med företaget Mailchimp. Läs mer om hur kommunen behandlar personuppgifter.

Sidan uppdaterades 2023-09-20

Synpunkter på sidan?