Näringsliv

Från en handelsplats vid Åmålsåns mynning har Åmål utvecklats till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Viktiga näringsgrenar är industri, handel och service. Tillverknings-industrin spänner från sågblad till innovationer inom högteknologi. I vår stadskärna finns ett varierat utbud av butiker, restauranger och mysiga mötesplatser i den offentliga miljön.

Aktuellt

Publicerad 2022-09-28

Positiva framsteg för Åmåls företagsklimat

Åmål klättrar i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i Sverige. Åmåls kommun ligger nu på plats 213 av Sveriges 290 kommuner. Det betyder att Åmål har klättrat hela 70 placeringar på ett år. 

- Otroligt glädjande att det arbetet som startats upp tillsammans med näringslivet ger resultat. Ett gott företagsklimat är en förutsättning för att en kommun ska utvecklas och man ska kunna leva och bo i vår kommun. Vi kan dock inte kännas oss nöjda förrän vi har Sveriges bästa företagsklimat, säger Jan-Erik Samuelsson, Kommundirektör

KONTAKTINFORMATION

 Enhetschef näringsliv- och kommunikationsenheten
 Kristoffer Ljung
 Telefon:
0532-174 48
 E-post:
kristoffer.ljung@amal.se

 

 Näringsutvecklare
 Jenny Christensen
 Telefon: 0532-173 01
 E-post: jenny.christensen@amal.se

Hur gör jag för att starta eget företag?

Här får du tips och hjälp >

Lämna synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan handla om sådant som är bra eller sådant som behöver rättas till. För att du som medborgare lätt ska komma i kontakt med kommunen erbjuder vi dig en e-tjänst där du beskriver ditt ärende.

Lämna synpunkt >

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Du som är företagare och vill ha information om näringslivsfrågor kan prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Klicka här för anmäla dig. (ange nyhetsbrev i meddelanderaden).

Behandling av personuppgifter
När du anmäler dig till nyhetsbrevet behöver vi behandla dina personuppgifter för att kunna skicka ut  nyhetsbrevet. Det uppgifter vi kommer att behandla är namn och e-postadress. Vi kommer att dela personuppgifterna med företaget Mailchimp. Läs mer om hur kommunen behandlar personuppgifter.

Sidan uppdaterades 2022-03-30

Synpunkter på sidan?