Näringsliv

Från en handelsplats vid Åmålsåns mynning har Åmål utvecklats till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Viktiga näringsgrenar är industri, handel och service. Tillverknings-industrin spänner från sågblad till innovationer inom högteknologi. I vår stadskärna finns ett varierat utbud av butiker, restauranger och mysiga mötesplatser i den offentliga miljön.

Aktuellt

Publicerad 2020-10-27

Hemtrevligt hos Marielles Kök & Café

Det är snart ett år sedan Marielles Kök & Café flyttade från Lunnegatan till nya lokaler på Torggatan 16. Det började bra, sedan slog coronan till, men nu ljusnar det.


Publicerad 2020-10-07

SEM AB investerar för framtiden

Sem AB utvecklar och tillverkar bland annat tändsystem för förbränningsmotorer, komponenter till dieselinjektorer och kontaktfria positionssensorer.


Publicerad 2020-05-18

Coompanion stöttar med coachning och rådgivning

Vi tror att en liten grupp kan förändra världen genom att göra saker tillsammans. Coompanion stöttar er med coachning och rådgivning oavsett om det handlar om att starta företag, ha kvar affären i byn eller att medarbetarna ska ta över vid ett ägarskifte.

Läs mer om hur Coompanion kan stötta och coacha


KONTAKTINFORMATION

Enhetschef näringsliv- och kommunikationsenheten
Kristoffer Ljung
Telefon:
0532-174 48
E-post:
kristoffer.ljung@amal.se

Centrumutvecklare

Ulrika Abrahamsson
Telefon: 0532-174 45
E-post: ulrika.abrahamsson
@amal.se


Hur gör jag för att starta eget företag?

Här får du tips och hjälp >

Lämna synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan handla om sådant som är bra eller sådant som behöver rättas till. För att du som medborgare lätt ska komma i kontakt med kommunen erbjuder vi dig en e-tjänst där du beskriver ditt ärende.

Lämna synpunkt >

Sidan uppdaterades 2020-11-02

Synpunkter på sidan?