Näringsliv


Bild som visar spårbytesarbeteBild som visar staplade dricksglasTraktor arbetar meg höskörd

 

Från en handelsplats vid Åmålsåns mynning har Åmål utvecklats till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Viktiga näringsgrenar är industri, handel och service. Tillverknings-industrin spänner från sågblad till innovationer inom högteknologi. I vår stadskärna finns ett varierat utbud av butiker, restauranger och mysiga mötesplatser i den offentliga miljön.

Aktuellt

Publicerad 2019-05-15

Lyckad rekryteringsträff för anställda på Techroi Fuelsystems

På måndagen genomförde Bengtsfors kommun tillsammans med Åmåls och Dals-Eds kommun en rekryteringsträff tillsammans med näringslivet, Arbetsförmedlingen och IF Metall. Träffen vände sig till personal på Techroi Fuelsystems i Bengtsfors. Bakgrunden till rekryteringsträffen är att flytten av Techrois verksamhet öppnar upp en rekryteringsmöjlighet av bristkompetenser för näringslivet i Dalsland.


Publicerad 2019-05-15

Inbjudan till näringslivsfrukost fredagen den 24 maj

Välkommen på näringslivsfrukost fredagen den 24 maj, kl 07.27.

• Denna gång står Åmåls Ridklubb värd för vår näringslivsfrukost. Vi är välkomna till  ridklubbens anläggning på Finnserud, där Lena Karlsson, ordförande, och Charles Jonsson, ridskolechef, tar emot oss. Det blir inte ridning…..men att ridklubben också erbjuder övernattningsmöjligheter och konferenslokaler kanske inte är det första man tänker på. Lena och Charles berättar mer och visar runt.

• Anders Sandén, ny kommunchef i Åmåls kommun, presenterar sig och berättar om sitt uppdrag.

Åmåls Ridklubb bjuder på frukost.

Anmälan till Marianne senast onsdagen den 22 maj.

Hälsningar från oss på Tillväxtenheten
genom
Marianne Carlsson
Näringslivsutvecklare
0532-170 26, 0708-68 59 60  
marianne.carlsson@amal.se 


Publicerad 2019-05-15

Inbjudan till träff med Arbetsförmedlingen 4 juni

Vi välkomnar företag samt aktörer inom kompetensförsörjning och rekrytering  i Dalsland till en exklusiv träff med Arbetsförmedlingen den 4 juni i Mellerud. Dalsland blir den enda plats i Sverige som får besök av Arbetsförmedlingens ledning i Stockholm! Missa inte chansen att bli bland de första i Sverige som får information om nya arbetssätt och får testa de nya verktygen.

NYA VERKTYG FÖR REKRYTERING
Dalsland blir den enda plats i Sverige som får besök av Arbetsförmedlingens ledning i Stockholm. Du får bland annat träffa Niclas Josephson tf Verksamhetsdirektör, Bengt Wiktorén Avdelningschef, Camilla Hane Digitala tjänster för arbetsgivare samt Bruce Anderson AF Direkt

Arbetsförmedlingens ledning informerar om vilka konsekvenser Arbetsförmedlingens nya organisation får för kompetensförsörjningen i Dalsland och vilka nya arbetssätt och verktyg som erbjuds.

Du kommer under träffen få veta hur ditt företag påverkas av förändringen och vilka verktyg Arbetsförmedlingen kan erbjuda dig för att hitta rätt kompetens till din verksamhet. Du kommer också få möjlighet att diskutera dina behov och önskemål med Arbetsförmedlingen.

Vi välkomnar företag och aktörer inom kompetensförsörjning och rekrytering i Dalsland till denna exklusiva träff den 4 juni på Tingshuset i Mellerud.

Läs mer och anmäl dig här


Publicerad 2019-04-17

Åmål topp tre i företagsklimat

I 2018 års undersökning av Insikt – en servicemätning av kommunens myndighetsutövning – kommer Åmål på plats tre!

- Vi är otroligt glada över det fina resultatet. Det visar att vi arbetar i rätt riktning och att våra handläggare har ett bra förhållningssätt i vårt myndighetsutövande och i kontakter med våra företag, säger kommunens näringslivsutvecklare Marianne Carlsson.

Stort grattis till Höganäs för förstaplatsen och Tomelilla för andraplatsen!
Fördelar med undersökningen
  • Frågorna avser endast faktorer som kommunerna själva har ansvar för och kan påverka
  • Det är endast företagare och andra kunder som haft en kontakt med kommunen som deltar
  • Resultaten utgör ett konkret verktyg för förbättringsarbete 
  • Kommunen ser resultaten i webbportalen i nära anslutning till fattat beslut 
  • Undersökningen möjliggör jämförelser över tid och med andra kommuner.

Länk till öppna jämförelser i företagsklimat pdf (pdf 385 KB)


KONTAKTINFORMATION

Näringslivsutvecklare
Marianne Carlsson
Telefon: 0532 - 170 26
Mobil: 070 - 868 59 60
E-post: marianne.carlsson
@amal.se

Centrumutvecklare
Ulrika Abrahamsson
Telefon: 0532-174 45,
Mobil: 0703-068 100
E-post ulrika.abrahamsson
@amal.se


För att hjälpa dig som driver företag i kommunen, funderar på att starta eget eller att etablera dig hos oss är du välkommen att kontakta Marianne Carlsson.
Lämna synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan handla om sådant som är bra eller sådant som behöver rättas till. För att du som medborgare lätt ska komma i kontakt med kommunen erbjuder vi dig en e-tjänst där du beskriver ditt ärende.

Lämna synpunkt

Sidan uppdaterades 2019-01-15

Synpunkter på sidan?