Näringsliv och handel


Bild som visar spårbytesarbeteBild som visar staplade dricksglasTraktor arbetar meg höskörd

 

Från en handelsplats vid Åmålsåns mynning har Åmål utvecklats till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Viktiga näringsgrenar är industri, handel och service. Tillverknings-industrin spänner från sågblad till innovationer inom högteknologi. De största företagen är Euromaint, Spicer Nordiska Kardan AB, Svenska Elektromagneter AB (SEM).

Aktuellt

Publicerad 2018-10-23

Inbjudan till näringslivsfrukost fredagen den 2 november

Hur ser kompetens- och rekryteringsbehovet ut bland företagen i Åmål?
Marianne Carlsson presenterar resultatet av den enkät som skickats ut till näringslivet i Åmål där frågeställningarna gällde kompetens- och rekryteringsbehovet.

eDIT - Ett Dalsland i Tillväxt
Kompetensförsörjning är en utmaning i vårt område. eDIT är en ideell förening som arbetar med att kartlägga, samordna och genomföra kompetensutveckling utifrån de behov som finns bland arbetsgivarna i Dalsland. Ulrika Hedkrok, berättar om hur eDIT kan bidra till ökad kompetensförsörjning för näringslivet.

Datum: Fredagen den 2 november

Tid: Kl 07.27

Plats: Åmåls Stadshotell

Vi inleder med frukost. Anmälan till Marianne senast dagen före.

Välkommen!

Marianne Carlsson
Näringslivsutvecklare
0532-170 26, 0708-68 59 60
marianne.carlsson@amal.se


Publicerad 2018-10-18

Dalsland kommer på besök

20-21 januari 2019 kommer Dalsland på besök genom två evenemang i Stockholm för att prata om utveckling och tillväxt i Dalsland och att vi arbetar tillsammans och når resultat.


Publicerad 2018-10-18

eDIT erbjuder nu kurstillfälle i efterfrågad Coachning & Ledarskap

Under två halvdagar i november, någonstans i Dalsland, har du möjlighet att delta i denna kurs som ger en inblick hur vi kan arbeta med förändringsledning genom coachning och kommunikation. Hur du som ledare och medarbetare kan få verksamheten/företaget att växa genom att jobba med att lyfta varandra och skapa en positiv anda. Kursledare är Maria Svenhage.


Publicerad 2018-10-15

Webbseminarium - hur du skyddar viktig företagsinformation

Hur skyddar du din viktigaste företagsinformation från att hamna i fel händer och orsaka skada i företaget? Den 26 oktober får du tips och kan ställa frågor till Polisen, Bolagsverket och MSB under ett livesänt webbseminarium på verksamt.se.

Läs mer om "Hur du skyddar viktig företagsinformation" pdf (pdf 560 KB)

Publicerad 2018-09-10

Tävla med din affärsidé

Har du en stark affärsidé? Tävla i Grow4bodal för chansen om 20 000 kronor och stöd att utveckla idén vidare.
För andra året i rad är det dags för årets stora affärsidétävling där du som privatperson eller nystartat företag har chans att vinna 20 000 kronor och stöd att utveckla idén vidare. Förra året vann Uddevallaföretaget Plockhugget. är det din tur att kamma hem vinsten denna gång?
Läs mer och anmäl din affärsidé på www.grow4bodal.se.
Huvudarrangör för tävlingen är Innovatum Startup, Nyföretagarcentrum Väst och Almi. Vi vill ha fler företag i Åmåls kommun. Därför är vi stolt medarrangör av tävlingen


KONTAKTINFORMATION

Näringslivsutvecklare
Marianne Carlsson
Telefon 0532 - 170 26
Mobil 070 - 868 59 60
E-post marianne.carlsson
@amal.se


För att hjälpa dig som driver företag i kommunen, funderar på att starta eget eller att etablera dig hos oss är du välkommen att kontakta Marianne Carlsson.
Lämna synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan handla om sådant som är bra eller sådant som behöver rättas till. För att du som medborgare lätt ska komma i kontakt med kommunen erbjuder vi dig en e-tjänst där du beskriver ditt ärende.

Lämna synpunkt

Sidan uppdaterades 2018-06-26

Synpunkter på sidan?