Internationellt ungdomsutbyte i Åmål

Bild på ungdomar vid en sjö på ett ungdomsutbyte i Åmål

Just nu befinner sig 16 ungdomar plus ledare från Murten, Schweiz samt ungdomar från Åmål och Säffle i Åmål för att delta i ungdomsutbytet "SUIden". Fokus för ungdomsutbytet som pågår i en vecka är ämnen såsom: aspekter av hållbarhet, ekologiska fotavtryck, solenergi, resurser och var de kommer ifrån, återvinning, kulturella skillnader, social välfärd, upcycling och socialt entreprenörskap. Detta görs genom studiebesök, workshops, seminarier och andra roliga aktiviteter.

Deltagarna kommer också, om vädret tillåter, att ha några av aktiviteterna i samband med en vandring där de spenderar ett dygn i naturen och övernattar i tält. Veckan avslutas sedan med ett studiebesök med övernattning i Göteborg. Där blir det bland annat en guidad rundtur på utställningen Human Nature på Världskulturmuseet.

I slutet av oktober, början av november kommer ungdomarna att träffas ytterligare en gång för fortsatt arbete med hållbarhet och miljöfrågor, men då i Murten, Schweiz.

Utbytet finansieras av Movetia Switzerland som står för resor, boende och aktiviteter och genomförs av Jugendhaus ROXX Murten, Schweiz, i samarbete med Åmåls Kommun.

Sidan uppdaterades 2019-09-27

Synpunkter på sidan?