Publicerad 2021-01-11

Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt lagen kan regeringen och myndigheter besluta om begränsningar och åtgärder för att förhindra smittspridning. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs. Information om tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen


Publicerad 2021-01-08

Munskydd i vårdlokaler

För att skydda varandra rekommenderas personal, besökare och patienter använda munskydd när de är i vårdlokaler där fler än en person vistas samtidigt. Det införs succesivt inom hela Västra Götalandsregionen från den 7 januari. Mer information finns på Västra Götalandsregionens hemsida.


Publicerad 2021-01-08

Biblioteket öppnar för avhämtning av böcker

Från och med 11 januari fram till 24 januari öppnar biblioteket igen för tidsbokad avhämtning av reserverade böcker. Mer information finns på bibliotekets hemsida.


Publicerad 2020-12-29

Vaccinationsstarten mot Covid-19

Åmåls kommun tillsammans med Medpro Clinic arbetar nu hårt med förberedandet av vaccinationsstarten mot Covid-19.

Under måndagens pressträff den 21 december lämnade EU:s läkemedelsorgan EMA beskedet att de godkänner Pfizer/Biontech vaccin mot covid-19 och under kvällen godkändes vaccinet även av EU-kommissionen. För Åmåls kommuns medborgare innebär det att vaccinering påbörjas inom några veckor.

Vi ber vänligen alla att behålla lugnet och inte ringa vårdcentralen för mer information, utan invänta kallelsen som kommer gå ut till alla berörda i den ordning som rekommenderats med all information samlat. Medpro Clinic känner nu ett starkt tryck på inkommande telefonsamtal om frågor gällande vaccineringen som tyvärr gör att mer akuta frågor hamnar i telefonkö.

All information kommer gå ut löpande i press och media samt egna kanaler.


Publicerad 2020-12-19

Skärpta restriktioner inför julhelgen

Regeringen skärper en rad restriktioner inför jul- och nyårshelgen. De flesta restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari. Åmåls kommun vidtar flera åtgärder med anledning av de skärpta restriktionerna.


Publicerad 2020-12-18

Julklappa din granne

Länsstyrelsen ger tips på hur vi kan stötta andra och visa omtanke

God Jul och Gott Nytt År! 


Publicerad 2020-12-11

SMS-utskick på måndag 14 december om att följa de skärpta råden

På måndag den 14 december mellan klockan 9 och 19 kommer det att skickas ett sms till alla mobiltelefoner i landet. Avsändare är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten. Texten är en uppmaning om att följa de nya skärpta råden som börjar gälla från och med måndag 14 december.


Publicerad 2020-12-10

Möjlighet till omsättningsstöd för näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Länsstyrelsen handlägger stödet men du gör din ansökan hos Boverket. Mer information finns på länsstyrelsens hemsida.


Publicerad 2020-12-10

Begränsa ditt umgänge under storhelgerna!

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de lokala allmänna råd som gällt i regionerna. 


Publicerad 2020-12-01

Från och med 1 december gäller familjekarantän även för barn under 15 år/Family quarantine also applies to children under 15 years of age/بخصوص الحجر الصحي العائلي

Från och med idag, den 1 december gäller familjekarantän även för barn under 15 år.

As of today, December 1, family quarantine also applies to children under 15 years of age. Click link below for more information.


Publicerad 2020-11-23

Max åtta personer tillåts i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Västra Götaland från 24 november

Länsstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta (8) deltagare. Detta gäller även om deltagarna sitter med behörigt avstånd till varandra. Enda undantaget är begravningar. Beslutet gäller från och med den 24 november.