Åmål tvåa i tävlingen "Världens bästa stad" i Spanien

GRATTIS ÅMÅL 
till silverplatsen, i tävlingen om 
"Världens bästa stad"

Läs mer om resultaten på LivCom Awards hemsida.

Det här är ett bevis på att vi har lyckats, säger Kurt Svensson, kommunalråd i Åmål. Vårt mål är att Åmål ska vara en kommun där människor känner att de har alla möjligheter att utvecklas, samtidigt som de känner sig trygga och harmoniska. Detta kan ses som en fortsättning på att Åmål år 2002 vann utmärkelsen ”Årets stadskärna” i Sverige.

Tävlingen avgjordes den 3-7 november 2005 i La Coruna i Spanien. Bland finalisterna fanns städer från hela världen. I kategorin ”Städer med färre än 20 000 invånare” tävlade Åmål mot städer från England, Irland, Nordirland, Spanien, Tjeckien, Kanada och Australien.

LivCom Awards, eller The International Awards for Liveable Communities, har funnits sedan 1997 och arrangeras av FN-organet United Nations Environment Programmes (UNEP). Utmärkelsen syftar till att uppmuntra dynamiska och miljömässigt hållbara samhällen som förbättrar livskvaliteten för människor. Förutom miljöarbetet bedömde juryn bland annat hur finalisterna arbetar med att integrera den omgivande naturen, hur kulturarvet tas till vara och vilka planer som finns för framtiden. Åmål har under de senaste åren gjort sig känd som en kommun där politiker, näringslivsföreträdare, organisationer, föreningar och andra ideella krafter strävar efter att hitta en gemensam syn på framtiden

– bilder & broschyr finns att ladda ner här >> 


För mer information, kontakta projektledare Jan-Erik Lundin tel 0532-173 60 ,
E-mail jan-erik.lundin@amal.se

Hela Åmålsdelegationen vid prisutdelningen. (Foto: The LivCom Awards)

Sidan uppdaterades 2016-01-13

Synpunkter på sidan?