Matförgiftning

Matförgiftningar har oftast sin grund i att maten hanterats felaktigt. En halv miljon människor uppskattas drabbas av matförgiftning varje år, varav hälften av fallen beror på mat som tillagats i det egna hemmet.

livsmedelsverkets hemsida kan du läsa mer om matförgiftning, samt om hur du förebygger risken att bli sjuk av mat eller dryck.

Misstanke om matförgiftning

Misstänker du att du blivit sjuk av mat eller dryck från ett livsmedelsföretag bör du kontakta miljöenheten så fort som möjligt. Det är viktigt att vi i ett tidigt skede kan börja utreda vad som hänt.

För att kontakta miljöenheten kan du antingen ringa in till oss eller använda våra blanketter. Du som anmäler har alltid rätt att vara anonym.

Kontakta genast vårdcentralen om du har ett eller flera av följande symtom:

  • Du har blodiga diarréer.
  • Du har hög feber och frossa.
  • Du har svåra magsmärtor som inte går över trots att du har kräkts eller har haft diarré.
KONTAKTINFORMATION
Jenny Apelgren
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Telefon:
0532-174 95
E-post:
jenny.apelgren@amal.se
Johanna Eriksson
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Telefon:
0532-170 64
E-post:
johanna.eriksson@amal.se
1177 Vårdguiden
Sjukvårdsrådgivning
Telefon: 1177

Anmäl misstänkt matförgiftning:

Mer information:

Sidan uppdaterades 2019-10-18

Synpunkter på sidan?