Flytta till ÅmålÅmål ligger i norra Dalsland nästan på gränsen till Värmland. Vänern sträcker sig ända in i stadens centrum, vilket tillför staden en känsla av lugn.

På en yta av 481 km² bor det drygt 12 700 personer, varav de flesta i tätorten Åmål. Ytterligare orter i kommunen är i storleksordning Tösse-Tydje, Fröskog, Ånimskog, Mo och Edsleskog. Sedan valet 2010 bildar Socialdemokraterna majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Tåg- och bussförbindelserna till och från Åmål fungerar mycket bra och närmaste flygplats finns i Karlstad. Åmål har en väl utbyggd barnomsorg, bra utbildningsmöjligheter, hög servicenivå inom välfärd- och arbetsmarknad samt god tillgång på bostäder. Flera nya bostadsområden är under uppbyggnad eller planeras de närmaste åren. När det gäller olika typ av boende, kan vi erbjuda en palett med allt från hyresrätt till eget boende i större eller mindre hus.

Åmål är en ort med ett ovanligt rikt föreningsliv. Det finns gott om vackra strövområden, vandringsleder och motionsspår och kommunen satsar aktivt på kultur för både unga och gamla. Här finns mer att göra än i de flesta andra kommuner av Åmåls storlek.

Åmåls kommun är Dalslands största arbetsgivare med omkring 1.200 anställda. Andra stora arbetsgivare är bland annat Opcon, EuroMaint AB och Spicer Nordiska Kardan AB som är industriföretag.

 KONTAKTINFORMATION

Näringslivsutvecklare
Marianne Carlsson
Telefon 0532-170 26
E-post marianne.carlsson@amal.se
FILMER OM ÅMÅL

Bluestown
En film av Anders Österberg och Daniel Hofling
En poetisk skildring av bluesstaden Åmål med musik av Harry Banks

Se filmen här, (nytt fönster)


Åmål - utvecklingen av staden
Presentation om Åmål och hur vi arbetar med att utveckla vår fina stad.

Se filmen, (nytt fönster)

Sidan uppdaterades 2019-10-03

Synpunkter på sidan?