Livsmedel

En person hackar grönsaker

För att du ska må bra är det viktigt att maten som du handlar i affären eller äter på restaurangen håller en bra kvalitet. I Åmål finns det drygt 150 verksamheter som hanterar livsmedel på något sätt. Miljöenheten kontrollerar de som säljer, tillagar eller serverar livsmedel. Målet är att du som konsument inte ska bli matförgiftad. Du ska också kunna känna dig trygg och inte bli lurad av felaktiga menyer eller märkningar.

Matförgiftning

Misstänker du att du blivit sjuk av mat eller dryck från ett livsmedelsföretag bör du kontakta miljöenheten så fort som möjligt. Använd gärna vårt blankett till höger för att anmäla din matförgiftning.

Kontakta genast vårdcentralen om du har ett eller flera av följande symtom:

  • Du har blodiga diarréer.
  • Du har hög feber och frossa.
  • Du har svåra magsmärtor som inte går över trots att du har kräkts eller har haft diarré.

KONTAKTINFORMATION

Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Johanna Eriksson
Telefon 0532-170 64
E-post: johanna.eriksson@amal.se

Nmäl

Misstänkt matförgiftning:

matförgiftning pdf (pdf 55 KB)

Misstänkt vattenburen smitta:

vattenburen smitta pdf (pdf 10 KB)

 

Mer information:

Läs mer om livsmedel och dricksvatten på livsmedelsverkets hemsida Livsmedelsverket

Sidan uppdaterades 2019-01-18

Synpunkter på sidan?