Arbetsgivaren Åmåls kommun

Åmåls kommuns värdeord, genuin, omtänksam, aktiv och modig ligger som en riktlinje för kommunens arbete och färgar verksamheten. Som medarbetare är du viktig hos oss och vi lägger stort värde i att skapa goda förutsättningar för dig. Organisationen präglas av prestigelöshet och hjälpsamhet.

Kommunstyrelseförvaltningen

Vi arbetar för att ge förutsättningar för de olika verksamheterna att utföra sitt arbete och för kommunens innevånare på ett övergripande plan. Klicka här för att se exempel på arbeten i kommunstyrelseförvaltningen.

Välfärds- och arbetsmarknadsförvaltningen

Arbetet pågår dag som natt helg, som vardag med allt från att vårda äldre och stötta kommuninnevånare i behov av extra insatser, till integration av nyanlända och vuxenutbildning. Vi strävar efter att du ska ha goda förutsättningar för att kunna utföra ett bra arbete. Klicka här för att se exempel på hur det är att arbeta inom välfärds- och arbetsmarknadsförvaltningen

Barn- och utbildning

I Åmåls kommun är barns skola och fritid en högt prioriterade frågor. Barnomsorgen är väl utbyggd och vi sätter ett stort värde i ungas utbildning. Mycket energi läggs ner för att dina barn ska få en bra trygg och utvecklande uppväxt.

Staden Åmål

Genom staden rinner Åmålsån, som går genom det centralt belägna Plantaget med närliggande byggnader, som är en av landets bäst bevarade 1700-talsmiljöer. Här finns ett stort utbud av matställen och ett flertal butiker. Det finns ett väl utbyggt fibernät för bredband.

Vänern ligger på promenadavstånd från bebyggelsen och det finns gott om badstränder och strandnära promenadstråk. Stämningen i Åmål färgas av gästvänlighet och hjälpsamhet mot alla såväl den som bor här som den som kommer hit som gäst.

Sport- och friluftsliv

Åmåls kommun är belägen i natursköna Dalsland vid Vänern. Landskapet är omväxlande och lummigt med stora möjligheter för dig som är intresserad av natur och miljö. Det finns gott om aktiviteter både för den som är intresserad av sport och fritid och för dig som är intresserad av mer intellektuella aktiviteter.

Kulturlivet

Åmål är småstaden med det stora kulturutbudet. Under året anordnas ett flertal kulturaktiviteter så som Åmåls Bluesfest, Bokdagar i Dalsland, Åmåls fotofest, Åmåls ljusfest och mycket mer. Åker du en bit sydväst om Åmål till Fengersfors finner du Not Quite med ett brett utbud av evenemang och konstutställningar.

Sidan uppdaterades 2019-02-12

Synpunkter på sidan?