Arbetsgivaren Åmåls kommun

Åmåls kommuns värdeord -  Genuin, Omtänksam, Aktiv och Modig präglar tillsammans med vår vision att vara Sveriges mest gästvänliga stad, vårt sätt att verka gentemot våra medborgare och alla de som besöker staden. Arbetsgivaren sätter stort värde i att du är med och bidrar och säkerställer att Åmåls kommun levererar välfärdsnytta och vill därför skapa goda förutsättningar för dig att må gott och känna att du och dina insatser är värdefulla. Idag är vi omkring 1500 medarbetare som genom olika verksamheter och uppdrag tillsammans utgör Åmåls kommun.

Kommunstyrelseförvaltningen

Inom förvaltningen organiseras bland annat enheter för IT, HR, kansli, ekonomi. Här finns dessutom enheter för kultur, räddningstjänst, miljö och bygglov. Klicka här för att se exempel på arbeten inom kommunstyrelseförvaltningen.

Välfärds- och arbetsmarknadsförvaltningen

Förvaltningen är vår största och har i uppdrag att jobba med människor som har vårdbehov, med integrationsfrågor eller inom vuxenutbildning. Här får du vara med och göra direkt skillnad för den enskilde individen. 

Klicka här för att se exempel på arbeten inom välfärds- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Barn- och utbildningsförvaltningen

Här organiseras frågor för fritidsverksamhet, barnomsorg, grundskola, särskola och gymnasiet. Åmåls kommun avser att bygga en ny grundskola där du som medarbetare har goda möjligheter att vara med och påverka utformningen. Här finns spännande och utvecklande arbeten som till exempel fritidspedagog, barnskötare, förskollärare, lärare eller rektor.

Staden Åmål

Åmåls stad har en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsmiljöer som tillsammans med moderna byggnader och parker utgör en skön mix av gammalt och nytt.  Här finns ett bra utbud av matställen, caféer, butiker och hantverk. Mitt i stan kan du strosa utmed en av de fina småbåtshamnarna och eftersom det finns både parkmark som angränsar till vattnet och sandstränder finns goda möjligheter för dig att mitt i stan koppla av och njuta av både sol och bad under lediga stunder.

Sport- och friluftsliv

Åmåls kommun - västkustens ostkust. Om du gillar sport och friluftsaktiviteter har du kommit helt rätt. Såväl vintertid som sommartid hittar du mängder av möjligheter att ta del av fantastiska naturupplevelser. Åmål är en stad med många aktiva föreningar inom sport- och friluftsliv. Du når dem via www.amal.se

Kulturlivet

Åmål är staden med det stora kulturutbudet. Under året anordnas ett flertal kulturaktiviteter så som Åmåls Bluesfest, Bokdagar i Dalsland, Åmåls fotofest, Åmåls ljusfest och mycket mer. Åker du en bit sydväst om Åmål till Fengersfors finner du Not Quite med ett brett utbud av evenemang och konstutställningar.

Sidan uppdaterades 2019-10-09

Synpunkter på sidan?