Utvecklingscenter

På Utvecklingscenter arbetar vi med olika insatser för att stärka personer att utvecklas samt närma sig en egen försörjning. I våra praktiska verksamheter arbetar vi med allt från kartläggning till olika arbetsmarknadspolitiska anställningar såväl inomhus som utomhus.

 

 

Butik & trädgård

Tillsammans med verksamheten stöd och funktion driver vi en second hand-butik och ett växthus ute på Förrådsgatan. Här arbetar vi med allt från sortering av varor till prismärkning och försäljning. Vi har också en systuga där det finns utrymme till kreativitet. I vårt växthus lär vi oss att odla allt från kryddväxter till grönsaker i en lugn miljö.

Yttre verksamhet

Inom vår yttre verksamhet arbetar vi i skogen med enklare avverkning samt röjning. Här kan man också ingå i ett arbetslag inom yttre hemtjänst där vi hjälper äldre eller personer med någon form av funktionshinder med exempelvis gräsklippning eller snöskottning.

 

Inre verksamhet

Vår inre verksamhet består i huvudsak av legotillverkning till industrin, enklare snickeriarbeten samt hjälp till äldre med enklare sysslor i hemmet genom vår Fixartjänst. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma som exempelvis städ eller miljösortering.

 

Bilpool

Vi förvaltar och driver kommunens bilpool med service och skötsel av samtliga fordon. Här arbetar vi med tvätt och städ, enklare servicearbeten samt transport av våra fordon inom kommunen.

 

Fixartjänst

Genom vår Fixartjänst hjälper vi äldre eller personer med vissa funktionshinder med enklare sysslor i hemmet såsom uppsättning av gardiner, tavlor, eller byte av glödlampor. Verksamheten finns till för att minska fallolyckor i hemmet.

 

KONTAKTINFORMATION

Besöksadress:
Förrådsgatan 6
662 34 Åmål
Telefon: 0532-170 40

Sidan uppdaterades 2023-02-17

Synpunkter på sidan?