Information om skolstarten i Tösse och på Kristinebergskolan

Imorgon, tisdag 18 augusti börjar alla elever i Tösse skola och på Kristinebergskolan det nya läsåret - varmt välkomna säger vi till alla elever.

Alla som åker skolskjuts har fått brev hem med information kring tider och många har ringt till vår skolskjutshandläggare Ingela Hensbo tel 171 96 och fått svar på sina frågor. Skolskjutsarna är inte fullsatta, utan eleverna kommer att kunna hålla avstånd gentemot varandra och mot chauffören. Syskon kan med fördel sitta bredvid varandra då de tillhör samma familj. För elever i åk 7 - 9 som åker ordinarie linjetrafik, är det extrabussar insatta så att avstånd kan hållas på bussen. De extra bussarna är märkta med Kristinebergskolan/Karlberg då det även tar med sig gymnasieelever.

För er som kör era barn till skolan, var vänligt respektera trafikskyltar och var det är möjligt att parkera. Ta hänsyn till alla de barn och ungdomar som går och cyklar till skolan, särskilt på gatorna runt Kristinebergskolan där många ungdomar passerar ofta och ibland i lite för hög fart.

Är ni osäkra på tider och samlingsplats för upprop så hittar ni dem på Åmåls kommuns hemsida www.amal.se
Personal finns på skolorna tidigt på tisdag morgon och tar emot alla elever och visar dem rätt.

Med anledning av covid-19 så har alla verksamheter vidtagit en mängd olika åtgärder för att minska smittspridningen. Den allra viktigaste är dock att alla, både elever och personal ska stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom. I skolan arbetar vi med att hålla avstånd och försöker tvätta händerna så ofta som det bara går. Alla kontakter/möten med vårdnadshavare sker utomhus, via telefon eller e-post.

Hur verksamheten planerar för utvecklingssamtal och andra åtgärder med anledning av Covid19 som kan bli aktuella kommer verksamheten att informera om efter hand.
Välkomna till ett nytt läsår - där det mesta är som vanligt men ändå inte och där vårt mål är att alla elever och personal ska vara friska och kunna arbeta på så bra som det bara går.

Verksamhet grundskola
Tösse skola