Fritidskort

Fritidskortet subventioneras med 50 % av kostnaden mot uppvisande av kvitto. Subventionen gäller elever som är folkbokförda i Åmåls kommun. Fritidskortet kan köpas på Västtrafiks försäljningsställen till fullt pris och därefter kan eleven få halva priset i bidrag av Åmåls kommun. Pengarna sätts in på det konto som eleven uppger i ansökan.

Åmåls kommun har inte tagit beslut om fria sommarlovskort för ungdomar hos Västtrafik sommaren 2022, varför informationen på Västtrafiks hemsida per den 28 juni enbart gäller de kommuner i Västra Götaland som tagit ett sådant beslut.

I Åmåls kommun kan elever 15 – 19 år folkbokförda i kommunen ansöka om bidrag för Västtrafiks fritidskort, information och blankett finns under blanketter

Här kan du läsa mer om Västtrafiks fritidskort

Fritidskort – kvällar, helger, och lov | Västtrafik (vasttrafik.se)

Sidan uppdaterades 2022-06-30