Gymnasievalet

 

I årskurs 9 väljer du gymnasieutbildning. För att du skall få veta mer om olika gymnasieutbildningar åker vi på höstterminen på besök till Karlbergsgymnasiet, Strömkullegymnasiet och Herrgårdsgymnasiet. Det kommer också olika gymnasieskolor och besöker oss t ex Naturbruksgymnasierna.

• Alla elever i åk 9 erbjuds vägledningssamtal där vi pratar om valet till gymnasiet. Jag bokar tider åt er och ger dem till er klassföreståndare. Har du frågor som gäller utbildningar och yrkesval kan du också boka tid själv direkt hos mig eller via e-post eller telefon.

• På skolverkets sidor utbildningsinfo.se och gymnasieinfo.se kan du läsa mer om olika gymnasieutbildningar och gymnasieskolor. Du kan göra vägledningsövningar och få tips som hjälper dig att se vad som är viktigast för dig när det gäller att välja utbildning. På utbildningsinfo.se finns information om de olika gymnasieprogrammen på 16 språk.


När du söker till gymnasiet söker du på ditt jämförelsetal, alltså ditt betygs medelvärde. Hur du räknar ut ditt jämförelsetal kan du läsa om under länken Betyg. Där finns också en länk till statistik över jämförelsetal. 

Sidan uppdaterades 2016-10-25

Synpunkter på sidan?