Årets ungdomskommun 2010

För femtonde gången utsåg Ungdomsstyrelsen i tisdags kväll Årets ungdomskommun. Åmål var en av tre finalister, men det räckte inte hela vägen till vinst.
- Nu har vi varit med om detta en gång och vet hur det går till. Nu gäller det att jobba vidare och komma tillbaka med ett ännu bättre underlag till en annan gång, säger tillträdande kommunalrådet Michael Karlsson (s).

En delegation med ungdomar, politiker och tjänstemän från Åmåls kommun var på plats i Stockholm då Årets Ungdomskommun tillkännagavs. Borås utsågs till årets vinnare.
- Givetvis hade vi hoppats på att vinna titeln, men vi är vinnare i vilket fall. Vi ska vara stolta över ungdomsverksamheten i Åmåls kommun. Vi är stolta över våra ungdomar, säger Viktor Bijlenga som skrev årets ansökan.

Åmåls kommuns strävan är att ständigt göra förbättringar för alla som bor i kommunen. En viktig del i det arbetet är att ge ungdomar bättre verktyg för att kunna påverka sin vardag. Det handlar till exempel om närhet till beslutsfattare och påverkansmöjligheter.

- Nu ska vi smälta alla intryck från konferensen och sedan bestämma hur vi ska gå vidare med ungdomsarbetet. Planerna på en utmaningskonferens, Vision 2020, finns fortfarande. Tanken är att kommunens tjänstemän, politiker, ungdomar och alla som arbetar med ungdomar, möts i ett visionsskapande forum. Vi måste bara se till att vi kan finansiera det hela, säger Michael Karlsson.

Åmål var en av tre kommuner som kandiderade till utmärkelsen Årets ungdomskommun. De övriga två var Borås och Söderhamn

Sidan uppdaterades 2020-02-11

Synpunkter på sidan?