Teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål

 

Foto: Laila NilssonFoto: Laila NilssonFoto: Laila Nilsson


Vår förvaltning består av 5 verksamhetsområden, administrativt stöd och en nämnd.

Teknik- och fritidsförvaltningen har ansvar för vatten och avlopp, renhållning, gata, trafik, park och fritid, GIS (Geografisk informationssystem), verkstad, laboratorium, lokalvård samt administration.

Till oss kan du vända Dig i ärendefrågor som rör t ex dricksvatten, bidrag till enskilda vägar, parkeringstillstånd för rörelsehindrade eller om du har speciella trafikfrågor.


Nyheter

Publicerad 2017-06-21

Invigning av Plantaget

Under stor uppslutning invigdes Plantaget på Valborgsmässoaftons kväll - vår stadspark har blivit så vacker!


Publicerad 2017-06-21

Nytt sätt att publicera

Nu kommer vi på teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål att publicera nyheter löpande.


På gång hos oss:


Problem med klockan på torget

Klockan på torget i Åmål går fel, vilket visar sig genom att en eller flera av urtavlorna visar olika tider.
Vi har vid flera tillfällen ställt klockan rätt men felet återkommer, så nu har vi bett leverantören
att åtgärda felet. Vår avsikt är att klockan snart ska fungera som den ska.

Vi ber om ursäkt för detta och hoppas på er förståelse.Nu står den klar - Villebergens lekplats!


Denna lekplats är belägen i skogsområdet bakom Karlberg. Välkomna på ett besök där!Idag 3/4 kommer vår SMS-tjänst UMS-alert att införas. Genom denna tjänst kommer vi att informera kommuninvånare i Säffle och Åmåls kommuner om driftstörningar i den kommunala vattenförsörjningen, samt i hämtningen av hushållsavfall. (På bilden ses VA-chef Emil Martinsson och renhållningschef Veronica Carlsson-Ulff.)


I Klockarbergen vid Örnäs har det byggts en tillgänglighetsramp med underbar utsikt. Ta tillfälle att besöka denna!20/10 invigdes det nya tillgänglighetsspåret på Hanebol. Spåret är 1, 1 km och är anpassat så att även personer med rullatorer och permobilar kan ta sig fram. På bilden ses kommunalrådet Michael Karlsson, teknik- och fritidsnämndens ordförande Mikael Norén samt Ulla Krokström och Kerstin Johansson från DHR.


Ny busshållplats har ställts i ordning på Drottninggatan av vår personal!


Nu tar Åmåls simhall steget in i framtiden!

För att förenkla och förbättra för våra besökare till Åmåls simhall kommer vi att installera ett nytt biljett- och entrésystem.

Alla gamla klipp- och årskort byts ut till ett nytt chipkort. Detta gäller förstås även dig som köper nytt kort.

Du kommer att få all den information du behöver när du besöker oss i simhallen. När allt detta är klart kommer det att bli så mycket smidigare för dig som kund.

Vi hoppas att du har överseende under övergången.   Skärmförbud i simhallarna Säffle och Åmål från och med 7/6

Då antalet tillbud har ökat, och flera simhallar redan tagit liknande beslut, blir det från och med 7/6 skärmförbud inne i våra simhallar. Detta för att sätta säkerheten i fokus och att besökare ska förstå att simhallen kan vara en riskfylld plats. Omkring 1 500 barn får varje år uppsöka akuten efter olyckor i badhus och vattenland. Detta, ihop med att föräldrar brister i sin uppmärksamhet blir allt vanligare.  För att förebygga olyckor, och för att var en ska förstå sin roll i simhallen kommer vi därför att införa skärmförbud. Föräldrar ska enligt lag ha uppsikt över sina barn. Något som man kanske inte vet om eller tänker på när man går till ett badhus där det finns anställd personal.

 
Förhoppningen med detta är att vi uppnår en tryggare och säkrare miljö, samt trevligare och roligare upplevelse om man som besökare är mer närvarande i aktiviteten.

 En annan dimension av skärmförbudet är att man inte ska behöva bli fotad på ett sätt som kränker integriteten. Något som tyvärr kan bli fel med den nya teknologin, och sociala medier om det inte hanteras på rätt sätt.

Ni glömmer väl inte bort vår felanmälansapp? I denna app kan ni enkelt felanmäla hål i gatan, trasig gatubelysning eller fel på lekplatser.
Genom att vara våra extraögon - så ges du möjlighet att påverka din vardag.
Gör som många andra i vår kommun gjort. Ladda ner appen från appstore eller google play. Du hittar den genom att söka på "Felanmälan Säffle-Åmål".
KONTAKTINFORMATION

Kundtjänst teknik & fritid
Öppettider vardagar kl. 08.00-16.00
Lunchstängt kl. 12.00-13.00

Telefon: 0532-173 02, eller 0533-68 17 50
E-post: kundtjanst.teknikfritid
@saffle.se

Efter kontorstid kontakta SOS Alarm på telefon 054-83 06 90

AKTUELL TRAFIKINFORMATION

Tänk på att det för privatpersoner finns sand att hämta på kommunens förråd.

AKTUELL INFORMATION

Sidan uppdaterades 2017-08-18

Synpunkter på sidan?