Kontrakterat jourhem

 

Norra Dalslands Familjerätts- och familjehemsenhet ansvarar för att rekrytera, utreda och förmedla kontaktfamiljer, familjehem och jourhem till Dalslandskommunerna Åmål, Bengtsfors, Mellerud och Dals-Ed.

Vår enhet söker nu ett kontrakterat jourhem till barn och ungdomar i Västra Götaland och Värmland,

Jourhemmet ska kunna ta emot barn i åldern 0-18 år samt i vissa fall barn och en förälder. Placeringstiden kan variera från några dagar till några månader. De personer som placeras akut av socialtjänsten är ofta i kris och har behov av personer som är stabila och engagerade i sin omvårdnad. För att bli kontrakterat jourhem bör du/ni vara flexibel och ha ett ”stort hjärta”. Egenskaper som tillgänglighet, tydlighet och tålamod värdesätter vi högt. Andra viktiga egenskaper är att ha god förmåga att samarbeta med Socialtjänst, biologiska föräldrar, skola, BUP och övriga viktiga personer i barnets nätverk. Du måste vara beredd på att delta i utbildning och ta emot handledning i aktuella uppdrag.

Vi söker en familj som består av en eller två vuxna. En av er måste ha möjlighet att vara hemma på heltid om uppdraget kräver det. Ni kommer även bjudas in till fortlöpande nätverksträffar med andra familjehem.

Ersättning
Som jourhem är ni garanterade ett arvode oavsett om ni har barn placerade hos er eller inte. För barnets omkostnader utbetalas en ersättning som täcker kostnaderna för barnet. Arvode och omkostnadsersättning ges enligt SKL:s riktlinjer.

Kvalifikationskrav
Vi har som krav att du har lång erfarenhet av att vara familjehem. Du har B-körkort och egen bil. Du har möjlighet att vara hemma på heltid om uppdraget kräver det.

Meriter
Erfarenhet av liknande uppdrag inom socialt arbete.

Placering av jourhemmet
Primärt söker vår enhet jourhem som finns inom Dalsland, södra Värmland eller Norra Bohuslän.

Välkommen med din intresseanmälan via mail; anna.agdur@amal.se


Logga familjerätt familjehem.jpg
Norra Dalslands familjerätts- och familjehemsenhet

KONTAKTINFOMATION

Familjehemssekreterare

Sandra Bokhult
Telefon 0532- 174 42
E-post sandra.bokhult@amal.se

Irene Ottosson
Telefon 0532- 174 52
E-post irene.ottosson@amal.se

Daniel Larsson
Telefon 0532- 174 58
E-post daniel.larsson@amal.se


Anna Agdur
Samordnare 0532-17021
E-post anna.agdur@amal.se

Sidan uppdaterades 2016-01-15

Synpunkter på sidan?