Om webbplatsen


Åmåls kommuns webbplats är uppbyggd så att du lätt ska hitta det du söker genom en toppnavigation som följer med hela webbplatsen igenom.

Sidans disposition

Till vänster ligger en meny som tar dig djupare ner i strukturen. Mittdelen på startsidan lyfter nyheter och övrig relevant information samt fungerar som artikelsida beroende på var i strukturen du befinner dig. Till höger finns en spalt som innehåller material som hör till artikeln eller som berör informationen på sidan. Under sidans huvudlänkar finns en positionsangivare så man alltid ska kunna veta vart i sidans struktur man befinner sig.

Hjälpverktygen

Sök - En söksida för att hjälpa dig att hitta rätt.

A-Ö - Listar alla sidornas namn på webbplatsen så det ska gå snabbt och enkelt att hitta det som söks.

Stor text - Förstorar all text på sidan så den blir mer lättläst. Funktionen är aktiverad tills dess att man trycker där igen.

Translate - Googles egna översättningstjänst. Gör ett val av språk och den sidan som du besöker översätts. För att komma tillbaka till Svenska språket, tryck på tangenten F5 för att uppdatera sidan eller tryck på en länk för att komma vidare till en ny sida.

Lättläst - Sida anpassad med enklare text.

Lyssna på webbplatsens texter

Nu kan du lyssna på alla texter som finns på kommunens webbplats. Och den vänder sig i första hand till personer med lässvårigheter.

I högermarginanelen på alla sidor finns ikonen för uppläsning. Genom att markera den text du vill lyssna till och sedan klicka på den översta pilen i tablån. Du behöver inte installera något på din dator för att kunna använda uppläsningstjänsten. Detta är en del av förbättringarna av tillgängligheten på hemsidan.

PDF-filer

På webbplatsen finns en del filer i pdf-format, exempelvis blanketter. För att öppna dessa behöver du ha en pdf-läsare installerad på din dator.

Ansvar

Har du frågor eller problem med webbplatsen så kan du e-posta vår webbansvarige. Webbansvarige samt kommunens informationsansvarige ansvarar för att den information som publiceras på amal.se är korrekt, saklig och förankrad.

E-post

Personalens e-postadresser har följande utseende, fornamn.efternamn@amal.se där å, ä och ö är ersatt med a och o.

KONTAKTINFORMATION

Webbansvarig
Daniel Hofling
Telefon 0532-174 91
E-post daniel.hofling@amal.se

Sidan uppdaterades 2016-09-23

Synpunkter på sidan?